Koje su poruke nakon glasanja uputili hercegovački političari?

Koje su poruke nakon glasanja uputili hercegovački političari?

Većina biračkih mjesta u Hercegovini je zatvrena u 19 časova, a lokalne izborne komisije uskoro bi trebalo i da saopšte konačne rezultate izlaznosti na ove izbore. 

Foto: Direkt

Jutros su, kako smo već objavili, glasali i funkcioneri iz Trebinja, a u nastavku donosimo njihove poruke koje su uputili nakon glasanja. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je za njega najbitnije da sve prođe u najboljem redu i da oni već od sutra nastavljaju da rade. 

“Od jutros ima ljudi koji su na neki način nervozni, pa prave probleme na biračkim mjestima. To je nešto što je bilo i očekivano. Nemojte da nasjedamo na provokacije”, rekao je Ćurić i dodao kako se oni jedino ponose djelima. 

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da je velika izlaznost na izbore jako važna, kako bi se masovno ovjerila pobjeda SNSD-a. 

“Važno je da smo u Trebinju ostavili snažne rezultate, da je Trebinje primjer kako treba da se radi, napravili smo mnogo dobrih djela, prišli smo građanima da rješavamo njihove probleme i to će građani, apsolutno sam uvjeren, prepoznati i danas ovjeriti na biračkim mjestima. Ostaćemo takvi i dalje, samo možemo pojačati. Što podrška bude jača biće i rezultat bolji”, rekao je Petrović koji je i nosilac liste za NSRS u izbornoj jedinici 9. 

Narodni poslanik Nebojša Vukanović, nosilac Liste za pravdu i red u istoj izbornoj jedinici, rekao je da je važno da građani glasaju bez pritisaka i ucjena, kao i da izlaznost bude velika. 

“Očekujem da izbori prođu u fer atmosferi, da se regularno prebroje glasovi i da ne bude velikih izbornih zloupotreba koje bi uticale na rezultat glasanja. Ja sam ubijeđen da su stvari u Republici Srpskoj zrele za promjene i da će se poslije duže vremena dogoditi promjene u Republici Srpskoj”, naveo je Vukanović. 

Saša Borjan, nosilac PDP-ove liste za Parlamentarnu skupštinu BiH za izbornu jedinicu 3, rekao je da očekuje da će današnji izborni rezultat poslije 17 godina donijeti promjene građanima Republike Srpske.

"Očekujem da će to vratiti samopouzdanje ljudima da se može živjeti bolje i da će ovo biti pobjeda naroda nad retrogradnom politikom režima", istakao je Borjan.

Ljubiša Krunić, narodni poslanik i kandidat PDP-a za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice devet, naglasio je da je važno da građani glasaju kako bi "sami odlučili o svojoj sudbini".

„Pozivam sve građane Trebinja i RS da glasanje obave na fer, demokratski način, bez ijednog jedinog incidenta. Da izbori prođu mirno, što bi se reklo, u viteškoj borbi, pa ko pobijedi i bude bolji, neka mu je sa srećom. Moja očekivanja su da će Jelena Trivić pobijediti za predsjednika RS, da će Mirko Šarović pobijediti za srpskog člana Predsjedništva. Što se tiče poslaničkih mandata tu mogu da kažem da sam pomalo neodlučan u prognozama. Mislim da će broj mandata sadašnje opozicije i sadašnje vlasti biti tu negdje, ali ipak očekujem pobjedu opozicije i za Narodnu skupštinu RS i za Parlamentarnu skupštinu BiH“, kazao je Krunić.

Close