Korona potvrđena kod još tri osobe u Republici Srpskoj

Korona potvrđena kod još tri osobe u Republici Srpskoj

U protekla 24 časa izvršeno je testiranje 449 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod tri osobe u Republici Srpskoj. Preminula je jedna osoba kod koje je potvrđeno prisustvo virusa.

korona-virus

Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Doboja, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Virus je otkriven kod tri ženske osobe, od kojih su dvije srednje i jedna starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Teslića, precizirano je iz Instituta.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 1.374 slučaja virusa korona, a preminulo je 108 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavila ukupno 801 osoba, a na SARS-CoV-2 testirana je ukupno 24.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 130, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 52, a u opštim bolnicama 78 pacijenata.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 22 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 147.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.735 osoba, a nadzor je završen kod 32.289 osoba.

Close