Korupcija za pet: Junak Grabo u epizodi "Zidovi nemaju oči"

Korupcija za pet: Junak Grabo u epizodi “Zidovi nemaju oči”

'Zidovi nemaju oči' – naziv je pete epizode u nizu od deset kratkih animiranih filmova o korupciji u našem društvu nastalih u produkciji Sektora 51. 

Izvor: Bljesak

Iako u Bosni i Hercegovini ima, ne velik broj, onih koji se odluče prijaviti korupciju, prijave često ne padaju na plodno tlo.

Pitanje je, dakle, isplati li se prijaviti korupciju, jer oni koji ju prijave, riskiraju da budu kažnjeni umjesto onih koji krše zakon. S druge strane, a pokazat će nam to i junak Grabo, postoje oni koji korupciju prijavljuju samo kako bi sebe pozicionirali na bolje mjesto. No, ni to se, ponekad, ne isplati. 'Zidovi nemaju oči' – naziv je pete epizode u nizu od deset kratkih animiranih filmova o korupciji u našem društvu nastalih u produkciji Sektora 51, kojima se želi podignuti svijest javnosti o korupciji i upozoriti na sve negativnosti koje ta pojava nosi sa sobom.

Obzirom na zasićenost pričama o korupciji u našoj zemlji, autori ovih crtića, željeli su produkcijom animiranog filma o ovom problemu progovoriti drugačije. Poručili su kako crtiće ne treba gledati samo kao crtić nego kao upitnik nama samima iza pitanja koliko mi učvršćujemo lanac korupcije u ovoj zemlji. Režiju, animaciju i dizajn 'Obitelji Grabo' potpisuju Berislav Jurič, Nikola Galić i Tvrtko Karačić. Autor Glazbe je Ante Galić, za produkciju je zadužena Katarina Marijanović , dok je voditeljica projekta 'Korupcija je loša stvar', u okviru kojeg je nastalo deset jednominutnih epizoda, Anamarija Zadro.

Pogledajte petu epizodu:

Close