Kosovska štampa donosi detalje o ubistvu Olivera Ivanovića

Kosovska štampa donosi detalje o ubistvu Olivera Ivanovića

Danas je Osnovni sud u Prištini produžio pritvor za trojicu osimnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića. Na osnovu novih dokaza koje je Specijalno tužilaštvo iznelo, sud je odlučio da se uhapšenima produži pritvor do 23. decembra prenose kosovski mediji.

Foto: republika.rs

Izvor: Kossev

Mada je saslušanje bilo zatvoreno za javnost, magazin Koha ditore saznaje da na umešanost osumnjičenih ukazuju fotografije i tvrdnje anonimnog svedoka prenosi portal Kossev.

Za okrivljenog Nedeljka Spasojevića postoje osnovane sumnje da je uključen u ubistvo Ivanovića. Ovo se dokazuje konkretnim dokazima iz svedočenja anonimnog svedoka ‘A1’“, navodi se u odluci suda.

Osumnjičeni Spasojević je, prema izjavi tužioca, noć pre ubistva, službenim vozilom kosovske policije, zajedno sa svojim kolegom, takođe pripadnikom kosovske policije, prevezao još uvek neidentifikovano lice do parkiranog vozila „Opel Astra“ bez registarskih oznaka i sa zatamnjenim staklima.

To vozilo, za sada još neidentifikovano lice, je preuzelo i udaljilo se pod pratnjom policijskih službenika – sada osumnjičenih. Sutradan, tačnije 16. januara ove godine, pucano je 6 puta u pravcu sada pokojnog Ivanovića. Isto vozilo je nakon ubistva nađeno zapaljeno na istom mestu odakle je preuzeto noć pre“, navodi se u odluci.

Što se tiče drugog osumnjičenog, Marka Rošića, tužilaštvo je argumentovalo pred sudom da je isti, prema dokazima koje su obezbedili, „blisko sarađivao sa licima umešanim u ovu kriminalnu grupu, prateći Ivanovića njegovim vozilom Džip Santa Fe, crne boje“.

To se dokazuje fotografijama koje je žrtva imala u svom telefonu, a koje su obezbeđene nakon veštačenja njegovog telefona. Takođe je nađeno parče papira gde su zapisane registarske oznake navedenog vozila,“ navodi se u odluci suda.

Treći osumnjičeni, Dragiša Marković je, prema navodima tužilaštva, nakon ubistva Ivanovića pozvao jednog policijskog službenika u Srbiji, poznatog kao „Komadina“, i isti se sumnjiči da je odao informacije sa mesta događaja na neovlašćen način.

„…Sumnja se takođe da je ista osoba iz Srbije naredila da se uklone čaure sa mesta zločina. Odatle je i uzeo jednu čauru policijski službenik Žarko Jovanović, dok se Marković udaljio sa mesta zločina dok je još trajao uviđaj, iako je bio u obavezi da obezbedi mesto zločina, prema službenoj dužnosti“, navodi se u odluci.

Dokazi i obrazloženje tužilaštva Sud smatra osnovanim. Kao rezultat, trojici osumnjičenih je produžena mera pritvora do 23. decembra.

Dejan Vasić, advokat osumnjičenog Dragiše Markovića je u izjavi za RTK2 naveo da je do odluke o određivanju pritvora došlo, iako Specijalno tužilaštvo nije dopunilo svoj zahtev. Vasić smatra da bez osnovane sumnje ne mogu da se određuju mere, naglasivši da će u ponovnom žalbenom postupku istaći ove argumente.

Prema optužnici Specijalnog tužioca Kosova, Marko Rošić, inspektor i policajac Kosovske policije – Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković osumnjičeni su za teško ubistvo, otkrivanje službene tajne i ilegalno posedovanje oružja.

U akciji Kosovske policije 23. novembra hapšenje je izbegao Milan Radojičić, visoki funkcioner Srpske liste koji je pobegao u Srbiju.

 

Close