Kostadin Vasić isključen iz SDS-a

Kostadin Vasić isključen iz SDS-a

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je iz članstva Kostadina Vasića zbog teže povrede Statuta Srpske demokratske stranke, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima Srpske demokratske stranke.

Kako javlja BN, izjavi od 26.10.2018. godine koju su prenijeli određeni elekronski mediji i portali Kostadin Vasić je iznio niz neistina i dezinformacija protiv interesa Srpske demokratske stranke i njenih visokih funkcionera Dragana Mektića, Mladena Bosića i Aleksandre Pandurević.

Nedopustivi su istupi u javnosti koje je Vasić napravio, identični onima koje režim godinama koristi kada spinuje i lažno otpužuje Srpsku demokratsku stranku. Takvi istupi predstavljaju grubo kršenje Statuta i Disciplinskog pravilnika Srpske demokratske stranke i neće biti tolerisani i kao takvi predstavljaju podršku režimu koji nastoji da u Republici Srpskoj uspostavi diktaturu i strahovladu, saopšteno je iz SDS-a.

Podsjećamo, Vasić je juče izjavio za Srnu da je iz Srbije stigao zahtjev da se izražava jedinstvo svih relevantnih političkih subjekata u Srpskoj, ali da to sprečava grupa funkcionera u SDS-u koju predvode Dragan Mektić, Mladen Bosić i Aleksandra Pandurević koji rade po nalogu stranih obavještajnih službi.

"Sada je potpuno jasno da je grupa ljudi koja je ostala u manjini u SDS-u praktično počela da sprovodi određenu vrstu sile po sistemu - ako neko neće sa njima, neka ide iz stranke", istakao je juče Vasić.

Prema njegovim riječima, na nedavnoj sjednici Predsjedništva SDS-a nije razgovarano o koaliciji sa SNSD-om, nego o eventualnim razgovorima sa tom strankom.

"Mektić je nevješto pokušao da kaže da mi nešto unutar stranke pokušavamo da uradimo. Nije bilo razgovora o koaliciji. On ne može da shvati da mi ne možemo da prihvatimo to što on i određena grupa žele da pregovaraju sa Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i ostalima, a ne sa relevantnim političkim subjektima iz Republike Srpske. Zašto ne razgovarati? Možda i ne dođe do dogovora", naglasio je, između ostalog Vasić.

Close