Legalizovana Dodikova putovanja avionima i helikopterima Srpske

Legalizovana Dodikova putovanja avionima i helikopterima Srpske

Avion i helikopteri Republike Srpske biće ubuduće, pored funkcionerima Srpske, na raspolaganju i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, saznaje portal CAPITAL.

Vlada Republike Srpske je na sjednici 21. februara ove godine dopunila Uredbu o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS.

Izmjene Uredbe stupaju na snagu iduće sedmice.

Pored izmjene Uredbe o Vazduhoplovnom servisu, na današnjoj sjednici Vlade je izmjena Uredbe o osnivanju Helikopterskog servisa RS.

Prema nezvaničnoj informaciji, i ova Uredba se mijenja kako bi se dala mogućnost da helikoptere Srpske koristi Dodik.

 

Da Dodik kao član Predsjedništva BiH koristi helikopter u vlasništvu Srpske za odlazak na posao u Sarajevo nedavno je potvrđeno kada je pred Nezavisnim odborom skupštine Sarajevskog kantona pokrenuta odgovornost policijskog komesara tog kantona Mevludina Halilovića zbog pomaganja pripadnicima MUP-a RS u pratnji Dodika od stadiona u Semizovcu do Sarajeva.

Ranije su sarajevski portali objavili da je u noći sa 4. na 5. decembar 2018. godine helikopter Srpske sletio na stadion „Ešref Pustahija Ešo“ u naselju Svrake kod Semizovca, potkrepljući to fotografijom.

O tome da se Vazduhoplovni i Helikopterski servis prilagođavaju potrebama Dodika portal CAPITALpisao je još 2011. godine kada je Vlada RS izmijenila uredbe o osnivanju Helikopterskog i Vazduhoplovnog servisa tako da se nadležnosti nad ove dvije službe prenose sa Vlade na predsjednika RS. Tada je predsjednik RS bio Dodik.

Close