Leotar polusezonu završio porazom - nakon pauze borba za opstanak

Leotar polusezonu završio porazom – nakon pauze borba za opstanak

Fudbaleri trebinjskog Leotara porazom su završili polusezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Oni su večeras u Mostaru ubjedljivo poraženi od Zrinjskog, na kraju bilo je 6:2, po izuzetno teškim uslovima za igru na stadionu pod Bijelom Brijegom.

Foto: FK Leotar

Strijelci za "Leo" bili su Miloš Aćimović i Asim Zec.

Izostanak nekolicine standardnih igrača, loša forma, ali i tradicija koja je na strani Mostaraca, bili su i više nego dovoljni za ubjedljiv poraz tima koji sa klupe predvodi Branislav Krunić.

Leotar je u padu forme, pa će im pauza koja predstoji itekako dobro doći.

Podsjećamo, da je Leotar nakon odustajanja Krupe na Vrbasu od igranje PL BiH, zauzeo njihovo mjesto u društvu najboljih, pa kada se sve sabere bodovnim saldom mogu biti zadovoljni. Imali su "plavo - bijeli" i dobrih mečeva, kao onaj na "Koševu" ili premijerna pobjeda protiv "Radnika" u Bijeljini ali ipak, da bi sačuvali status člana elitnog društva bh. fudbala potreban je kontinuitet dobrih igara na proljeće, bolji učinak na "Policama" uz nekoliko kvalitetnih pojačanja u svim linijama tima. Već nakon pauze prvi protivnik biće ekipa Sarajeva.

Foto: FK Leotar

Takođe, posljednja dva - tri kola šampionat se igra na granici regularnosti jer su tereni uglavnom (većina njih) u izuzetno lošem stanju, pa bi u FS BiH već naredne godine trebali razmisliti i razmotriti mogućnost da se "bubamara" prestane kotrljati u drugoj polovini novembra, a na ovu temu posljednjih dana, govorili su i sami igrači koji igraju ovu ligu. Leotar, nakon nepotpunog 19. kola zauzima devetu poziciju sa 16 bodova, a za "goli" premijerligaški život boriće se sa bijeljinskim Radnikom koji je u najtežoj situaciji, Rudarom iz Prijedora i Posušjem.

Close