Lice sa potjernice prijetilo novinarki "Direkta"

Lice sa potjernice prijetilo novinarki “Direkta”

Mlađo Zelenović iz Gacka, koji se trenutno nalazi na međunarodnoj potjernici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, danas je verbalno napao novinarku našeg portala Milanku Kovačević, te joj uputio niz prijetnji i psovki.

Naime, sve se dogodilo u jednoj banci u Gacku, kada je Zelenović prišao našoj novinarki i napao je. On joj je pritom rekao da ga je „ona osudila, a da je on, ipak, na slobodi“, aludirajući na njeno izvještavanje o presudi kojom je, na posljednjem suđenju, osuđen na tri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao, a u kojoj su smrtno stradale tri osobe. Osim toga, on je Milanki Kovačević uputio psovke i priprijetio da će „platiti“.

Navedena nesreća dogodila se 2009. godine, a za devet godina, Zelenoviću je presuđivano tri puta. Kazna mu je, sa početne četiri godine, smanjena na tri, nakon čega je on pobjegao u Srbiju, te je za njim izdata međunarodna potjernica MUP-a RS.

Inače, ovo nije prvi put da Zelenović prijeti našoj novinarki. To je uradio i 2016. godine, kada je izašao njen prvi tekst o suđenju u ovom postupku. Tada je došao u Javnu ustanovu Radio Gacko, gdje je Kovačević stalno zaposlena, i prijetio joj smrću riječima: „Hoćeš li sad da te ubijem“ i „Mogu sada da te ubijem“. Ovom prilikom, Kovačević je pokušala da riješi problem mirnim putem, savjetujući ga da uputi demanti ako nije zadovoljan njenim izvještavanjem, a prijetnje nije prijavila policiji.

Nakon Milankinog teksta, još jedan medij je objavio priču o presudi Zelenoviću, a on joj je, zatim, ponovo verbalno prijetio.

Budući da je Zelenović istrajan u svojim napadima na našu novinarku, ona je današnji incident odmah prijavila policiji.

Postavlja se pitanje kako je moguće da lice koje se nalazi na međunarodnoj potjernici MUP-a slobodno šeta malim mjestom kao što je Gacko, a da policija ne reaguje? „Direkt“ na ovo pitanje očekuje odgovor od Policijske uprave Trebinje.

Napad na našu novinarku doživljavamo kao napad na slobodu govora koji ima za cilj da zastraši novinare i spriječi ih da rade svoj posao.

Redakcija „Direkta“

Close