Luna iz Gacka stigla u Štutgart

Luna iz Gacka stigla u Štutgart

"Luna je stigla u Nemačku", sa pomešanim osećanjima uzbuđenja, radosti i sete nam se javio Dalibor Topalović iz udruženja "Nera" iz Gacka. "Zaista sam srećan jer je ovo kruna mog rada", rekao je iako je jasno da će Luna nedostajati i njemu i "Nerinoj arki".

nerina arka gacko dalibor topalović

Za nekoga je biznis, a za Dalibora Topalovića ljubav- prihvatilište za pse "Nerina arka" (Foto: Direkt)

Luna je sinoć svoj novi život započela u Nemaškoj

A Luna je imala zaista uzbudljiv i tegoban život. Za hodočasnicima je u maju 2022. godine došla do Gacka. Dalje nije mogla. Nekoliko meseci je bila na ulicama grada.

Iznemoglu su je hranili i lečili meštani, da bi u julu bila smeštena u "Nerinu arku", prihvatilište za pse lutalice koje u Gacku vodi Dalibor Topalović, o čemu je "Direkt" već pisao.

"Zahvaljujući Luciji Markati Luna je našla svoj dom u Nemačkoj. Pored svih udruženja koja iza sebe imaju federalne, gradske, opštinske budžete, da neko iz “Nerine arke” iz nekog Gacka udomi neku Lunu. Mislim da je to pozitivno i za lokalnu zajednicu”, rekao je za "Direkt" Dalibor Topalović pre mesec dana kada je i najavio Lunin odlazak.

Inače, zahvaljujuči prvenstveno njegovom entuzijazmu i ljubavi prema psima, lutalica na ulicama Gacka praktično nema.

Prihvatilište koje je osnovao je dom za 44 psa i 13 štenaca.

Bila je to suluda ideja svojevremeno, ljudi su gledali sa rezervom”, seća se naš sagovornik i objašnjava da mu je snagu da istraje davala ljubav, ali i inat. Nakon dve godine rezultati nisu izostali, pa je i lokalna zajednica počela da ceni njegov doprinos rešavanju problema pasa lutalica.

Close