Marini Vujinović iz Trebinja potrebno 13.500 evra za liječenje u Novom Sadu

Marini Vujinović iz Trebinja potrebno 13.500 evra za liječenje u Novom Sadu

Za liječenje dvanaestogodišnje Marine Vujinović iz Trebinja neophodno je 13.500 evra, a njeni roditelji Živko i Dubravka nisu u mogućnosti da obezbijede taj novac, budući da je zaposlen samo otac.

Privatna arhiva

Prema riječima Marinine majke Dubravke, nakog mnogo godina neizvijesne borbe s bolešću, nadu im je dala mogućnost liječenja matičnim ćelijama u Novom Sadu, ali problem im je novac.

“Marinina zvanična dijagnoza je usporen psihomotorni razvoj, ali poslije svih mogucih ispitivanja i dalje se ne zna pravi uzrok njene bolesti. Ona je poluslijepa, ima hod na širokoj osnovi i najveći je problem loš govor. Radili smo mali million pregleda, ispitivanja, terapija, ali... Ona je napredovala uz rad, vježbanje, logopede.... Sada smo pronasli doktora u Novom Sadu koji djecu sa autizmom, cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama liječi matičnim ćelijama. To se radi u klinici u Novom Sadu, a neophodno je da odrade tri tretmana. Jedan tretman košta 4.500 evra”, pojašnjava Marinina majka Dubravka.

Svi koji su u mogućnosti, porodici Vujinović mogu da pomognu tako što će novac uplatiti na račun u NLB banci (u BiH) broj - 5621008020984280, na ime Dubravka Vujinović.

Close