Milaković optužuje Malbašića da je potkupio Ustavni sud BiH

Milaković optužuje Malbašića da je potkupio Ustavni sud BiH

Rat za milionski vrijedan, ekskluzivni poslovni prostor na glavnom banjalučkom trgu se nastavlja. Posljednja odluka Ustavnog suda BiH da vrati Vrhovnom sudu Republike Srpske na odlučivanje spor između Kompanije "Malbašić" i "Krajina Borca" oko poslovnog prostora u neboderu „Čajevec“ u centru Banjaluke, razbjesnila je Zorana Milakovića koji u tom prostoru otvorio restoran „Balkon“.

Piše: Željka Javorac

U Odluci Ustavnog suda navedeno je i da se predmet vraća Vrhovnom sudu Republike Srpske koji je dužan da po hitnom postupku donese novu odluku i u roku tri mjeseca obavijesti Ustavni sud BiH o preduzetim mjerama.

Milaković: "Malbašić" je kupio ovakvu odluku

Vlasnik kompanije "Malbašić", Veselko Malbašić, tvrdi da je Ustavni sud BiH odlučio da se prostor vraća njemu, jer je njegov kupoprodajni ugovor pravno valjan.

Zoran Milaković, direktor "Krajina Borca", druge strane u sporu, tvrdi da je Malbašić "naručio i kupio" ovakvu odluku suda.

- Interesantno i čudno u vezi sa odlukama Ustavnog suda BiH, iz novembra prošle godine i jula ove godine, koje idu u korist Malbašiću, jeste to da su 20 dana prije njihovog donošenja u Kompaniji "Malbašić" znali kakve će one biti. Ja to tumačim da je, definitivno, od strane apelanta naručena i kupljena takva odluka - tvrdi Milaković.

- A šta bi drugo bilo ako on prije objave dnevnog reda, unaprijed zna kakva će odluka biti, naročito ako se zna da je u desetinama identičnih slučajeva Ustavni sud BiH do sada donosio odluke suprotne ovoj - izjavio je za portal MojaBanjaluka.info Zoran Milaković.

On dodaje i to da se u ovom postupku uopšte nije odlučivalo o pravu vlasništva na poslovnom prostoru.

- Nesporno je da je "Krajina Borac" vlasnik, i to je utvrđeno u upravnom postupku. Predmet tužbenog zahtjeva bila je izgubljena zakupnina za vremenski period kada "Krajina Borac" nije bio u posjedu i oglašavanje kupoprodajnog ugovora ništavnim - rekao je Milaković.

Malbašić: Prostor je, konačno, moj

Malbašić tvrdi suprotno. Kaže da je dokazano da je poslovni prostor njegov i da mu se vraća "nakon 16 godina agonije".

- Jedna je presuda Vrhovnog suda RS kojom je ukinuta šteta, ti neki zamišljeni milioni koji su bili u njihovu korist, a Ustavni sud BiH je presudio da se prostor vrati meni - izjavio je Malbašić.

Cio tekst možete pročitati na MojaBanjaluka.info

Close