Milica Ivković briljira u Rumuniji: "Profesionalizam na svakom koraku"

Milica Ivković briljira u Rumuniji: “Profesionalizam na svakom koraku”

Milica Ivković, libero reprezentacije BiH i od ove sezone odbojkašica Alba Blaža, lidera rumunskog elitnog šampiona, ne krije oduševljenje da je klub, liga i cjelokupna atmosfera do sada najbolja u njenoj karijeri, te da je ova sredina pun pogodak za njen razvoj.

milica-ivkovic

Brzo se privikla na novu sredinu- Milica Ivković

A igrala je djevojka iz Bileće za sve najbolje klubove u Bosni i Hercegovini, a pored toga bila je i u Mađarskoj. Alba Blaž je klub, koji ove sezone ima najveće ambicije, a sve to prate dobri rezultati.

"Već je počeo drugi dio sezone i mogu reći da mi je vrijeme do sada jako brzo prošlo, što govori koliko mi je zaista ovdje lijepo i koliko je vrijeme ispunjeno i nijednog trenutka nije dosadno. Jako sam zadovoljna svim uslovima i posvećenosti ovoga kluba. Na jako profesionalnom su nivou, i prvu put mogu reći da sam zadovoljna u svakom smislu" počinje priču djevojka koja je svoju karijeru započela u Hercegovcu iz Bileće.

Trenutni lider Divizije A, Alba Blaž, klub je za koji nastupa od ove ligaške sezone, a ispred sebe imaju jasan cilj - osvojiti što više trofeja. Do jednog su već došli.

Okršaj dvije Bilećanke u najavi

"Na samom početku sezone pokazalo se da ova ekipa ima kvalitet, osvojivši Super kup Rumunije. Trenutno smo prvi na tabeli i svakako je cilj kluba osvajanje Lige kao i Kupa Rumunije. Tu je i Cev kup, gdje sam prvi put u svojoj karijeri došla do 1/4 finala. Očekuje nas ekipa Le Cannet iz Francuske, gdje mislim da imamo realne šanse za prolazak u polufinale Evropskog kupa", dodaje statistički najkvalitetniji libero lige.

Ako se to desi u polufinalu, izgledan je okršaj dvije Bilećanke. Milice Ivković sa jedne i Tijane Bošković sa druge strane mreže.

"Tu bi nas najvjerovatnije dočekao veliki turski Ezačibaši, što bi za sve nas bio veliki uspjeh. Brzo sam se uklopila u ovu ekipu. Nije ni bilo teško jer je čitav stručni štab iz Srbije kao i veći broj djevojaka", dodaje Ivkovićeva te naglašava da je njen prvi "izlet" u Mađarskoj bio izezutno važan za dalju karijeru.

To je po njenim riječima, bilo veliko iskustvo ali i smjernica kako dalje.

"Smatram da mi je sezona u Mađarskoj dala veliko iskustvo za igranje u inostranim klubovima, tako da mi nije teško, čak, mogu reći da uživam u onome što radim. Naravno da dođe i do umora, da su mnogo jači treninzi i imam veliki broj utakmica, ali kada radim ono što volim, to se brzo zaboravi", apostrofira bivša igračica, između ostalih Gacka, Bl Voleja i Bimal Jedinstva.

Za dobre rezultate pored rada, naglašava i pozitivnu atmosferu u samoj ekipi. Ipak, može se reći da je sve krenulo uzlaznom putanjom nakon Evropskog prvenstvo u Beogradu.

"Svakako da mi je posle Evropskog prvenstva krenulo sve kako treba. Bolje reći od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i Srebrne lige. Bila sam željna jakih utakmica i tu sam se mogla pokazati u najboljem svjetlu", dodaje odbojkašica Alba Blaža.

Rumunija puno ulaže u odbojku

Zemlja koja posljednjih godina puno ulaže u sport generalno, takav trend nastavila je i kada je odbojka u pitanju.

"Što se tiče same lige Rumunije, jako puno se ulaže u odbojku, što se može vidjeti po broju stranaca u svakom klubu. Samim tim i jačina lige je dosta bolja. Prvih 5-6 ekipa su sličnog kvaliteta, gdje može svako svakako da dobije. Za razliku od naše PL BIH lige gdje jako mali broj utakmice može se nazvati jačim", kazala je Milica Ivković i podvukla svojevrsnu paralelu.

Naglašava da je potrebno mnogo više ulagati kod nas da bi došli na nivo jedne Rumunije, ili kako bi im prišli uopšte.

"Nažalost, ulaganje u našoj državi je na veoma slabom nivou što me jako čini tužnom. Smatram da BIH ima veliki broj talentovanih odbojkašica, koje čim vide priliku za inostranstvo, napuštaju BIH, žele da se oprobaju u jačim ligama i tako napreduju", zaključila je za Direkt Milica Ivković odbojkašica rumunskog lidera Alba Blaž.

Pored uspješne klupske, naša sagovornica dugi niz godina sa mnogo uspjeha nosi dres reprezentacije BiH.

Close