Ministarstvo bezbjednosti BiH: Priča o migrantima je laž

Ministarstvo bezbjednosti BiH: Priča o migrantima je laž

Režimski mediji širom Republike Srpske jutros su prenijeli vijest beogradskih “Večernjih novosti” u kojoj se, između ostalog, navodi da će oko 2.500 migranata biti raspoređeno u Trebinje, a 8.500 u Banjaluku, Bijeljinu, Gradišku, Zvornik i Višegrad. Međutim, Ministarstvo bezbjednosti BiH demantovalo je ove navode ocjenjujući ih kao izmišljenu informaciju koja za cilj ima uznemiravanje građana i dizanje tenzija.

Ilustracija (Foto: Bljesak.info)

Navedeni mediji, na osnovu neimenovanih izvora, prenijeli su da postoji prećutni plan Savjeta ministara da RS primi 11.000 migranata. Isti izvor “zna” da građani pomenutih gradova ne vjeruju Savjetu ministara te da su kivni i na Savjet ministara i ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Iz Mektićevog kabineta demantovali su objavljene informacije i naveli da je cilj teksta bio napad na institucije koje se bave pitanjem migracija BiH te širenje panike i nezadovoljstva među lokalnim stanovništvom.

„Najoštrije osuđujemo ovaj zlonamjerni pokušaj dezinformisanja javnosti sa lažnim i izmišljenim informacijama, gdje se nažalost i migrantska situacija najprizemnije koristi za dizanje tenzija, uznemiravanje građana, a očito i obračune sa političkim neistomišljenicima“, navodi se, između ostalog, u saopštenju iz kabineta ministra Dragana Mektića.

Podsjećaju, takođe, da planove za rješavanje migranstke krize donosi Operativni štab za pitanje migracija, u kojem osim predstavnika sa državnog nivoa učestvuju i predstavnici Vlade Repubilike Srpske i Vlade Federacije BiH.

Close