Mirko Ćurić SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Trebinja

Mirko Ćurić SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Trebinja

Mirko Ćurić biće kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata na prijevremenim izborima za gradonačelnika Trebinja, prenosi portal Radio Trebinje.

Mirko Ćurić (lijevo) i Luka Petrović

Portal navodi da je ova odluka donesena na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora SNSD-a Trebinje. Ćurićeva kandidatura nije iznenađenje, budući da se njegovo ime u javnosti spominjalo od kada je Petrović otišao na poziciju direktora Elektorprivrede Republike Srpske (ERS). Ćurića će podržati i koalicioni partneri - DNS, SP, Ujedinjena Srpska, Pokret za Trebinje, NDP, Srpska radikalna stranka, Partija ujedinjenih penzionera i novoosnovani DEMOS.

U mandatu dosadašnjeg gradonačelnika Luke Petrovića, Ćurić je bio zamjenik gradonačelnika, a od Petrovićevog imenovanja na funkciju generalnog direktora Elektroprivrede RS do prijevremenih izbora obavljaće dužnost gradonačelika.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja biće održani u nedjelju, 17. februara 2019. godin

Opozicija se još uvijek ne izjašnjava o tome koga bi mogli kandididovati.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika, pored Trebinja, isti dan biće održani i u Doboju, te za načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domalјevac/Šamac, Drvar, Kakanj i Ribnik.

Close