MUP izabrao „MMSCODE“ za nabavku 110 radara

MUP izabrao „MMSCODE“ za nabavku 110 radara

Firma “MMSCODE” inkasiraće 10,2 miliona maraka bez PDV-a prodajom 110 radara Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, odlučio je ministar Dragan Lukač. Ugovor je zvanično zaključen danas, saznaje portal CAPITAL.

Ilustracija

Da MUP kupuje 110 radara portal CAPITAL objavio je polovinom jula.

Nabavka se malo odužila jer je od strane firme „BSTG“ Banjaluka bila uložena žalba na tendersku dokumentaciju.

Postupak nabavke je konačno završen danas kada je ugovor između MUP-a i „MMSCODE-a“ zaključen.

Ova firma u vlasništvu je Slavka Bojića i Mladena Milanovića Kaje. Uz njih u toj firmi su Miloš Đurđević i Savo Antonić, podaci su APIF-a.

“MMSCODE” postaje sve češći izbor domaćih institucija kada je u pitanju nabavka IT roba i usluga, a jedan od najvrijednijih poslova koji su dobili je izrada IZIS-a, o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu „”MMSCODE” i ”Lanaco” dobijaju 25 miliona za IZIS“.

Prema podacima Agencije za javne nabavke BiH, firma “MMSCODE”, pored ugovora za IZIS, dobila je i posao dorade, održavanja i tehničke podrške sistemu Centralizovanog obračuna plata za korisnike Budžeta RS (197.400 KM), zatim nadogradnju postojećeg pilot projekta nabavke elektronskih plombi za “Elektrokrajinu” (247.252 KM), te softverske usluge održavanja i tehničke podrške sistemu centralizovanog obračuna plata budžetskih korisnika (199.700 KM).

MUP radare plaća u 20 jednakih rata

Predviđeno je da MUP od „MMSCODE-a“ kupi stacionarne i mobilne radare i opremu za primjenu savremenih tehnologija za evidentiranje prekršaja, prenos i obradu podataka o prekršajima.

Riječ je o nabavki 100 stacionarnih i deset mobilnih radarskih uređaja sa pratećom opremom, odnosno serverima, memorijom, računarima, monitorima, softverima…

MUP bi ovu opremu trebalo da plati u 20 jednakih rata, kvartalno, u periodu od pet godina, a u cijenu robe je uključena ugradnja, dovođenje u funkcionalno stanje i puštanje u rad opreme.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač ranije je rekao da će radari biti plaćeni novcem iz Budžeta RS.

Milionsku nabavku radara MUP RS je pokušao da realizuje i početkom prošle godine javno – privatnim partnerstvom s turskom firmom o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu „Ekskluzivno: Turski radari na srpskim putevima“.

Sporno je bilo što je ugovor predviđao da se prihod od naplaćenih kazni dijeli pola–pola deset godina s privatnom firmom, pa je nakon mjeseci prepucavanja i lobiranja, Vlada RS na kraju obustavila nabavku radara.

Close