MUP RS iznajmljuje 102 vozila od „Porše lizinga“

MUP RS iznajmljuje 102 vozila od „Porše lizinga“

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske iznajmiće od „Porše lizinga“ 100 vozila i dva luksuzno opremljena automobila koja će tokom četvorogodišnjeg trajanja ugovora platiti 5,7 miliona maraka.

Piše: Marina Čigoja/ Capital.ba

Tender za nabavku usluga iznajmljivanja novih putničkih vozila putem operativnog lizinga na period do 48 mjeseci, koji je raspisan polovinom juna, bio je podijeljen na četiri lota.  Za sve lotove stigla je samo jedna ponuda i to ona koju je dostavio „Porsche leasing“, a ugovor je juče potpisan.

Operativni lizing znači da MUP uzima vozila na upotrebu i za to plaća određenu naknadu. MUP neće otkupiti vozila, odnosno vozila su za vrijeme trajanja lizinga u vlasništvu davaoca lizinga. MUP po isteku četiri godine vozila vraća ili može da obnovi ugovor za nova, modernija vozila.

CAPITAL je ranije objavio da MUP planira iznajmiti ukupno 100 putničkih vozila i dva luksuzna automobila, za koja je spreman da plati 4,93 miliona KM bez PDV-a, odnosno 5,76 miliona KM sa uračunatim porezom.

 

MUP je u posljednje dvije godine uložio značajan iznos novca u obnovu voznog parka.

U janauaru ove godine naručio je dva putnička automobila u vrijednosti 160.000 KM, dok je u  septembru prošle godine MUP Srpske kupio 20 novih putničkih automobila, te 15 kombija, ukupne vrijednosti 1,65 miliona maraka.

Prije toga u julu 2018. godine kupljena su četiri polovna automobila koja su plaćena oko 117.000 KM.

Close