Na putu pored OŠ "Pale" ocrtali znakove - bolja bezbjednost tek dogodine

Na putu pored OŠ “Pale” ocrtali znakove – bolja bezbjednost tek dogodine

Nakon što je jedno dijete zamalo stradalo izlazeći iz automobila na magistralnom putu Pale-Sarajevo-Prača, pored Osnovne škole "Pale", o čemu je Direkt ranije pisao, nadležni su preduzeli mjere opreza. Iako se konačnom rješenju problema ne nazire kraj na cesti je konačno iscrtano obilježje da se vozači približavaju školi i da su obavezni da smanje brzinu.

put kod skole u palama

Foto: Direkt

Piše: Nikola Vuksanović/Direkt

Zasad, nerijetko i policajac stoji u blizini škole, motreći cjelokupnu situaciju.

„Poduzimamo sve mjere zaštite učenika na ovom dijelu puta, da ne bi ponovo došlo do nekog incidenta. Ipak je sigurnost učenika na prvom mjestu“, rekao je jedan od saobraćajnih policajaca.

„Drago nam je što se bar nešto uradilo, nije bogzna šta, ali valjda će sada vozači više paziti“, kazao je zadovoljni roditelj.

Ranije smo ukazivali na problem koji muči osnovce Osnovne škole „Pale“ u Palama. Podsjećamo da učenici ove škole, izlivenom stazom izlaze pravo na cestu, gdje ih čekaju roditelji parkirani na magistralnom putu, tačnije na autobuskom stajalištu. Vozači su se zbog navedenog problema bunili, dok su roditelji strahovali za sigurnost svoje djece.

Iako je problem daleko od potpunog rješenja, ipak se počelo raditi na njemu. Izgradnja dionica auto-puta i brzog puta najavljena je tek za sljedeću godinu. Kako nam je rečeno u Opštini Pale, izgradnjom brzog i auto-puta magistralni put više neće postojati, škola bi trebalo da dobije adekvatan parking, a bio bi izgrađen i sportsko-rekreativni centar. Do tada, učenicima ne preostaje ništa drugo nego da budu pažljivi, a roditeljima i vozačima da se naoružaju strpljenjem.

Budući da je naredna godina izborna, neka od obećanja bi možda i mogla biti ispunjena.

Close