Nagrada za “aferu pelene”, Zeljković direktor Instituta

Nagrada za “aferu pelene”, Zeljković direktor Instituta

Branislav Zeljković, kadar Ujedinjene Srpske, imenovan je juče za direktora Instituta za javno zdravstvo RS, potvrdio je za Srpskainfo lider ove stanke Nenad Stevandić.

Institut (FOTO: Siniša Pašalić/RAS)

– To je u skladu sa koalicionim dogovorom, ali i našim opredjeljenjem da mladi obrazovani i sposobni ljudi ostanu u zdravstvenom sistemu – rekao je Stevandić.

Zeljković je javnosti najpoznatiji kao, po mnogima ključni čovjek u “aferi pelene”. On je naime bio direktor za javne nabavke u Fondu zdravstvenog osiguranja RS, kada je sklopljen ugovor za nabavku pelena za teško bolesnu djecu i odrasle osobe sa invaliditetom. Oko 2.000 porodica, čiji članovi imaju pravo na pelene preko zdravstvenog osiguranja, našli su se u velikom problemu, jer su pelene bile katastrofalnog kvaliteta, gotovo neupotrebljive, a u nekim slučajevima čak i rizične po zdravlje korisnika.

Nakon pritiska javnosti, Zeljković je smijenjen sa fukncije u Fondu zdravstvenog osiguranja RS. To je, kako tvrde poznavaoci političkih prilika, dovelo do napetosti u vladajućoj koaliciji.

Vlada RS je juče imenovala Zeljkovića za direktora Instituta, čim je on, faktički nagrađen, jer je dobio jednu od najpoželjnijih funkcija u zdravstvu Srpske.

Close