Narodna skupština RS kupuje vozila od Vidovića

Narodna skupština RS kupuje vozila od Vidovića

„Autokomerc V.S.“ Siniše Vidovića iz Banjaluke isporučiće sedam vozila Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) ukupne vrijednosti pola miliona maraka, epilog je nedavno raspisane javne nabavke zakonodavnog doma Srpske.

Piše: Svjetlana Šurlan/Capital

Narodna skupština RS raspisala je u februaru tender za nabavku novih vozila vrijednosti 417.000 KM bez PDV, a Obavještenje o dodjeli ugovora objavljeno je danas. Automobili će koštati nešto više od planiranog iznosa, ukupno 419.822 KM bez PDV-a, odnosno 491.191 KM s PDV-om.

Za nabavku automobila za parlamentarce izabrana je firma „Autokomerc V.S.“ iz Banjaluke, ovlašćeni prodavac i serviser vozila ŠKODA.

Prilikom raspisivanja tendera Narodna skupština RS je saopštila da se automobili nabavljaju zbog dotrajalosti, starosti i velikih troškova popravki postojećih vozila.

Vozila se kupuju za potrebe kabineta predsjednika, potpredsjednika, poslaničkih klubova i Službe Narodne skupštine RS.

„Svi automobili koji se ovom nabavkom zamjenjuju stari su više od deset godina i prešli su više od 200.000 kilometara. Službeni “audi A8” u kabinetu predsjednika kupljen je prije 12 godina, tačnije 2007. godine, a prešao je 310.000 kilometara. Iste godine kupljen je i “audi A6”, koji koristi kabinet predsjednika, a ovaj automobil prešao je 320.000 kilometara“, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine RS naime koristi i automobil “reno klio” koji je kupljen prije 14 godina, 2005. godine i prešao je 290.000 km, dok je “reno laguna”, koji koristi potpredsjednik Narodne skupštine, kupljen je 2008. i prešao je 330.000 km.

Takođe zbog starosti, nebezbjednosti i stalnih kvarova, naveli su, biće zamijenjena dva automobila koja su koristili klubovi poslanika. Riječ je o automobilu “reno laguna”, koji je klub SDS koristio od 2009. i koji je prešao 430.000 kilometara, i o automobilu “reno megan” koji je od 2008. koristio Klub SNSD i koji je prešao 310.000 kilometara.

„Novom nabavkom biće zamijenjen jedan automobil koji koristi Služba Narodne skupštine, a radi se o automobilu “reno megan” koji je kupljen 2008. godine, a do sada je prešao 320.000 kilometara. Na popravke ovih automobila u prošloj godini protrošeno je 27.821 KM, što ih pored toga što su nebezbjedni, čini nerentabilnim i skupim za održavanje zbog stalnih kvarova“, kazali su u parlamentu i dodali da više od deset godina nije zanavljan vozni park, te da je u protekle tri godine kupljen samo jedan novi automobil.

„Svi automobili koji se zamjenjuju biće ponuđeni na prodaju na licitaciji, a novac uplaćen u budžet Republike Srpske“, rekli su u Odsjeku za odnose sa javnošću.

Close