NDP nema kandidata za potpredsjednika NSRS

NDP nema kandidata za potpredsjednika NSRS

Narodni demokratski pokret (NDP) neće kandidovati nikog na funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, pa ni predsjednika stranke NDP-a Dragana Čavića, navodi se u saopštenju za javnost ove stranke i demantuju tvrdnje koje je iznio portal "Žurnal".

NDP navodi da nisu istinite tvrdnje portala "Žurnal" da će najvjerovatnije na mjesto četvrtog potpredsjednika Narodne skupštine RS biti imenovan Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, javlja BN.

"Odluka NDP-a da bude dio skupštinske većine je donesena na Predsjedništvu stranke i to je bila politička odluka, koja predstavlja opredjeljenje stranke, a ne pojedinca", navodi NDP.

Iz ove stranke dodali su da "kvalifikacije i špekulacije iznesene u ovom tekstu energično odbijaju".

"I podsjećamo Vas na javno iznesene stavove nakon posljednje sjednice Predsjedništva NDP-a u kojima smo obrazložili našu odluku. Кada budu poznati svi detalji iz koalicionog dogovora, Narodni demokratski pokret će, kao što je to i ranije činio, obavijestiti javnost o svom učešću u vlasti i pravcima svog daljeg političkig djelovanja", saopštili su iz NDP-a.

U tekstu portapala "Žurnal" je navedeno da se sada četvrto potpredsjedničko mjesto, najvjerovatnije, traži za Dragana Čavića, predsjednika NDP-a, koji je nakon oktobarskih izbora objavio da napušta opoziciju i prelazi u vladajući blok.

"NDP-u je već obećano jedno ministarsko mjesto u novoj Vladi RS, a mjesto potpredsjednika Narodne skupštine je bonus koji bi trebalo da podmiri Čavićeve političke ambicije koje će, ako budu realizovane, naredne četiri godine koštati građane RS oko 260.000 konvertibilnih maraka", naveo je "Žurnal".

Close