Ni kiše nisu što su nekad bile

Ni kiše nisu što su nekad bile

Ne daj Bože jače i dugotrajnije kiše. I ovaj pljusak koji je trajao nešto više od pola sata napravio je danas kolaps u Trebinju. Saobraćaj se u centru grada odvijao otežano, a kako je Srni potvrđeno iz Vatrogasne jedinice Trebinje, voda je ušla i u jedan poslovni objekat.

Foto: Direkt

Pješacima je bilo onemogućeno normalno kretanje, a novinarka „Direkta“ koja je bila u centru grada javila je da se velika količina vode izlila i oko malog kružnog toka kod zgrade Policijske uprave, toliko da je skroz poplavila neke od okolnih trotoara.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Civilne zaštite te vatrogasci koji su radili na otčepljenju šahtova na glavnoj ulici.

Foto: Direkt

Podsjećamo, glavna trebinjska ulica rekonstruisana je prošle godine sredstvima Grada Trebinja i preduzeća „Putevi RS“ u iznosu od oko 350.000 KM. Lani je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kazao da je problem, ipak, u naglim padavinama koje „do sada nisu bile praksa na ovim područjima“.

Mnogo je, kazao je tada, betoniranih ulica i voda se zbog toga slijevala i ranije, kao što se slijeva i sada.

Ako se, dakle, slijevala ranije, što nam je čudno što se slijeva i danas i kakve veze to s rekonstrukcijom ima. Pa, pobogu, niko kiši ne može zabraniti da pada, a bogami, ni današnje kiše, pojasnila je vlast, nisu ono što su nekad bile. Zašto im ne bismo vjerovali?

„Taj trenutak traje dok pada kiša. Čim kiša prestane, u roku od pola sata, oborinska kanalizacija povuče sve te vode u rijeku, tako da nema nikakvih problema“, pojasnio je lani Petrović.

Trebalo bi, ako ne zbog domicilnog stanovništva, onda bar zbog turista, staviti neki znak upozorenja da je zabranjena šetnja glavnom ulicom u slučaju pljuskova.

Da nas je društvo zeznulo, znali smo, ali da će nam i priroda tek tako okrenuti leđa i poslati strašni pljusak i nismo. Baš se sve urotilo protiv nas.

Close