Nova skupštinska većina u Ljubinju: Opoziv načelnika posljednja opcija

Nova skupštinska većina u Ljubinju: Opoziv načelnika posljednja opcija

Nova skupštinska većina u Ljubinju koju čine SNSD, DNS, jedan odbornik PDP-a i jedan nezavisni odbornik, nakon što je smijenila skupštinsko rukovodstvo, očekuje da na svoju stranu privoli i načelnika Ljubinja Darka Krunića. Krunić, pak, smatra da nova većina nije duga vijeka, jer je nastala na temelju ličnih interesa, kupljenih poslova i funkcija. 

Foto: Direkt

Odbornik PDP-a Boško Dangubić, čijom je podrškom nova većina i formirana, kaže da ostaje u PDP-u, iako će podržavati sve odluke nove skupštinske većine.

“Meni niko nije rekao ni s kim ću, ni gdje ću. To je moja lična odluka”, rekao je kratko Dangubić.

Novoizabrani predsjednik ljubinjske Skupštine Slaviša Janjić kaže da je ovo novi početak za opštinu Ljubinje.

“Mi smo izgubli tri godine. U narednom periodu ćemo u saradnji sa Vladom RS napraviti mnogo toga za naše mjesto”, kazao je kratko, ne želeći više ništa da komentariše.

Risto Mićić (na fotografiji lijevo), Ljubiša Janjić (u sredini)

Potpredsjednik Skupštine Risto Mićić ističe da su sada sve opcije otvorene, ali da je opoziv načelnika posljednja.

“Mi smo imali sastanak sa načelnikom, ja sam sa izašao sa ubjeđenjem da će načelnik sarađivati sa novom skupštinskom većinom. Mi smo njemu ponudili da sarađujemo samo zbog Ljubinja. Vidjećemo šta će biti, sad smo konstituisali vlast, pa idemo u nove pregovore”, kazao je Mićić.

Načelnik Ljubinja Darko Krunić smatra da novoformirana većina nije duga vijeka.

"Prvo trebamo da ostavimo neko vrijeme da vidimo koliko će ta nova skupštinska većina da zaživi. Tako su već jednom pokušali i to je trajalo sedam dana. Znamo svi da je ova nova većina stvorena vještački na temeljima ličnih interesa i nekih zapošljavanja. Ako se oni svi ne ispoštuju, pitanje je koliko će i oni trajati. Ja ću sa svakom većinom sarađivati uvijek kada je u pitanju interes građana”, naveo je Krunić.

Božo Ćuzulan, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Ljubinju zadovoljan je što je ova partija ponovo u većini.

“Ovim je zadovoljena izborna volja naroda koji je izabrao skupštinsku većinu u Ljubinju okupljenu oko SNSD-a i DNS-a još 2016. godine. Mi ćemo pokušati da dođemo do kompromisa sa načelnikom Ljubinja i nadam se da ćemo Ljubinje napokon odblokirati i da će Ljubinje sarađivati sa Vladom, sadašnja vlast je ratovala sa njom”, poručio je Ćuzulan.

Za bivšu predsjednicu Persu Klimentu smjena nije ništa neočekivano.

“Nije tačno da mi nismo sarađivali sa Vladom RS. Pokrenuli smo dva veća i nekoliko manjih projekta. Pokrenuli smo projekat navodnjavanja ljubinjskog polja vrijedan četiri miliona maraka, završili smo gradku rasvjetu, asfaltirali ulice i druge infrastrukturne projekte. Ja sam zadovoljna saradnjom sa Vladom RS”, kazala je Klimenta.

Podsjećamo, “Direkt” je ranije pisao o tome kako je nova većina formirana zahvaljujući političkoj trgovini funkcijama i radnim mjestima. 

Naime, odbornik PDP-a Vojislav Krulj najprije je vratio svoj mandat, da bi na njegovo mjesto došao odbornik Boško Dangubić koji sada slijedi politiku nove skupštinske većine.

Dangubić bi, prema našim saznanjima, trebao da bude nagrađen jednim radnim mjestom, a vlast ni Krulju ne bi ostala dužna. Otvoren je konkurs za izbor direktora ljubinjske biblioteke, a to mjesto je, kako saznajemo, zanimljivo Kruljevoj majci. No, još uvjek je sve neizvijesno, jer bi konce mogla da pomrsi aktuelna direktorka.

Close