Nova većina u Ljubinju zatražila smjenu skupštinskog rukovodstva

Nova većina u Ljubinju zatražila smjenu skupštinskog rukovodstva

U ljubinjskoj Skupštini formirana je nova većina, pa su odbornici okupljeni oko politike načelnika Darka Krunića sada u manjini, potvrđeno je ovo „Direktu“ u ljubinjskom DNS-u. Nova većina najprije želi smjenu skupštinskog rukovodstva koje podržava načelnika.

Novoformiranu skupštinsku većinu u Ljubinju čine SNSD, DNS i po jedan odbornik DEMOS-a i PDP-a, a prošle sedmice uputili su zahtjev za održavanje sjednice Skupštine opštine Ljubinje, na kojoj planiraju da smjene sadašnju predsjednicu Persu Klimentu i zamjenika Vasilija Kozića.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a u Ljubinju Risto Mićić kazao je za naš portal da očekuje u narednim danima da odbornici dobiju skupštinske materijale i da sjednica bude zakazana.

“Trebalo bi da je rok 15 dana za zakazivanje skupštine. Mi smo danas trebali da dobijemo materijale, ali evo vidjećemo hoće li ispoštovati rokove. Ako to ne bude za 15 dana, po Poslovniku mi možemo sazvati skupštinu. Ja ne mislim da će ići tako daleko da krše statut i poslovnik opštine, ne može se to prolongirati u nedogled”, izjavio je Mićić.

Predsjednica Skupštine Persa Klimenta na godišnjem je odmoru. Za zahtjev nove većine je čula, ali će se o njemu, kaže, očitovati tek po povratku sa odmora, 20. februara.

“Iza 20. februara ja sam dužna da sazovem sjednicu, ako je ne sazovem ja, mogu da je sazovu odbornici koji su pokrenuli inicijativu. Ja imam rješenje da sam na godišnjem odmoru, moje odsustvo je opravdano”, istakla je ona.

Persa Klimenta (Foto: Slobodna Hercegovina)

Za Klimentu inicijativa o smjeni nije neočekivana.

"Danas se sve kupuje novcem. Skupštinska većina je formirana na način da su obećana neka radna mjesta. Nekome će vjerovatno biti ovo prvi i posljednji mandat, a ja se nadam i četvrtom mandate”, kazala je kratko za naš portal.

Podsjećamo, “Direkt” je ranije pisao o tome da je u Ljubinju na pomolu nova skupštinska većina i da je posrijedi politička trgovina funkcijama i radnim mjestima. 

Naime, odbornik PDP-a Vojislav Krulj najprije je vratio svoj mandat, da bi na njegovo mjesto došao odbornik Boško Dangubić koji sada slijedi politiku nove skupštinske većine SNSD-DNS-DEMOS.

Close