Novi rezultati za Predsjedništvo BiH i predjsednika RS

Novi rezultati za Predsjedništvo BiH i predjsednika RS

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila je danas nove rezultate izbora za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te za predsjednika RS, a kako je kazao predsjednik ove institucije Branko Petrić, većih promjena u odnosu na sinoćnje rezultate nije bilo.

Prema danas objavljenim podacima, u trci za člana Predsjedništva iz bošnjačkog naroda vodeći je Šefik Džaferović ispred Denisa Bećirovića. Željko Komšić osvojio je veći broj glasova od Dragana Čovića u trci za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Milorad Dodik, prema preliminarnim podacima, slavio je ispred Mladen Ivanića u borbi za člana Predsjedništva iz Republike Srpske.

Nakon obrađenih 89,11 odsto glasačkih mjesta kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik osvojio je 53,87 odsto glasova, odnosno 313.209. Kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić osvojio je 42,95 odsto glasova - odnosno 249.692.

Za predsjednika RS obrađeno je 87,23 posto glasačkih mjesta, od čega je 93,18 važećih. Prema podacima CIK-a kandidatkinja Željka Cvijanović ima 265.751 glasova, dok je Vukota Govedarica na drugom mjestu sa 238.993 glasa.

Sljedeći presjek Centralna izborna komisija objaviće danas u 18 časova.

Close