Novi slučaj zaraze korona virusom u Trebinju

Novi slučaj zaraze korona virusom u Trebinju

Još jedna osoba iz Trebinja pozitivna je na virus korona, navodi se u jutrošnjem saopštenju Ministarstva zdravlja i socijane zaštite Republike Srpske.

Prazna trebinjska pijaca (Foto: Direkt)

Broj zaraženih u Trebinju je sada 21, a jedna osoba je preminula. U ostalim istočnohercegovačkim opštinama stanje je za sad nepromijenjeno. U Gačku je 10 osoba zaraženo, u Nevesinju 14, a u Bileći je na korona virus pozitivna jedna osoba.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 562 laboratorijska uzoraka, iz 38 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 15 osoba u Republici Srpskoj.

Riječ je o šest muškarca i devet žene. Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Banjaluke, po dvije osobe iz Кalinovika, Oštre Luke i Prijedora, i po jedna osoba iz Кozarske Dubice, Trebinja i Zvornika.

U Republici Srpskoj novi virus korona potvrđen je kod 671 osobe.

Trenutno je u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 3.505 osoba. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 21.584 osobe.

Od početka epidemije ukupan broj testiranja je 10.965.

Ukupan broj oporavljenih osoba od novog virusa korona u Republici Srpskoj je 357.

U Republici Srpskoj 25 osoba je preminulo od posljedica Covida-19.

Close