Novi slučajevi zaraze u Nevesinju i Bileći

Novi slučajevi zaraze u Nevesinju i Bileći

Kod jednog lica iz Bileće potvrđeno je prisustvo novog virusa korona, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije, a u Nevesinju je virus korona potvrđen kod još tri osobe. 

U Bileći je riječ o ženskoj osobi starije životne dobi.

"Danas smo dobili rezultate za 13 testiranih lica, od toga je jedno lice zaraženo virusom korona. Ovo lice je hospitalizovano, a kontakt je ranije zaražene osobe. Apelujemo na naše sugrađane da poštuju propisane mjere, drže fizičku distancu i koriste zaštitne maske. Maske obavezno nositi u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom, ako nije moguće uspostaviti distancu", kažu u Štabu za vanredne situacije Opštine Bileća.
Na području Bileće zaraženo je trenutno šest lica.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Nevesinju, u posljednja 24 časa, pristigli su rezultati 16 laboratoriskih uzoraka obrađeni u Univerzitetskoj bolnici Foča, a virus korona potvrđen je kod tri osobe, saopšteno je iz Doma zdravlja Nevesinje.

Na Kovid odjeljenju Bolnice Nevesinje hospitalizovano je 11 pacijenata, od kojih je kod devet potvrđeno prisustvo novog virusa. Niko od pacijenata nema tešku kliničku sliku.

Trenutno je u Nevesinju 28 aktivnih slučajeva virusa korona, a od početka epidemije oporavilo se 26 lica.

Ispred Bolnice Nevesinje danas će biti stavljen u funkciju kontejner za trijažu pacijenata.

Close