Od šestoro uhapšenih u akciji "Trag" troje predato Tužilaštvu BiH

Od šestoro uhapšenih u akciji “Trag” troje predato Tužilaštvu BiH

Policajci iz Trebinja i policajci uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) predali su Tužilaštvu BiH tri lica koja su juče uhapšena u akciji "Trag" u Trebinju, dok su dva lica nakon saslušanja puštena, potvrđeno je iz Policijske uprave Trebinje. 

Tužilaštvu su predati Nikola Šaraba, Dragan Bokić i Saša Vukanović, dok su Mihajlo Nožica i Filip Vučinić nakon saslušanja u PU Trebinje pušteni. Milan Spajić se zbog zdravstvenih komplikacija nalazi u trebinjskoj Bolnici.

Navedena lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od septembra 2019. do avgusta 2020. godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva i Dubrovnika izvršili krivično djelo „organizovanog kriminala“ vezano za krivično djelo „neovlašteni promet opojnih droga“ iz Krivičnog zakona BiH.

"Tužilaštvu BiH je dostavljen izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv 11 lica za koje postoji osnov sumnje da su u vrijeme trajanja akcije „Trag“ izvršila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga. Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Foča, juče, 03. avgusta 2020. godine, nije bilo lica lišenih slobode, dok je kod lica inicijala N.V. iz Foče izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija po naredbi Suda BiH kojom prilikom nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima organizovanog kriminala i neovlašteni promet opojnih droga i zbog toga lice nije obuhvaćeno izvještajem o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela", saopšteno je iz PU Trebinje.

Podjećamo, akcija "Trag" trajala je od septembra 2019. godine i policija je uspjela da zaplijeni kilogram i po droge, ali nije saopšteno o kojoj se vrsti droge radi, nekoliko zaotuljaka, koji još nisu vještačeni, više automobila, mobilnih telefona i SIM kartica.

Close