Odbojka se igra i na snijegu

Odbojka se igra i na snijegu

Olimpijska ljepotica Jahorina je još jednom pokazala da je pogodno tlo za razvoj sporta. Prvi put u istoriji Bosne i Hercegovine, prvog dana februara organizovan je turnir u odbojci na snijegu "Trofej Jahorine", koji je privukao veliki broj sportista, ali i gledalaca.

odbojka na snijegu

Foto: Direkt

Piše: Nikola Vuksanovic/Direkt

Cilj ovog turnira je promocija sporta, zdravog načina života, ali i pretenzija da odbojka na snijegu postane dio Zimskih olimpijskih igara.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe u ženskoj i pet ekipa u muškoj konkurenciji. Turnir je bio u organizaciji Odbojkaškog kluba i Sudijskog odbora iz Pala uz podršku Odbojkaškog saveza RS, opštine Pale, grada Istočnog Sarajeva i Olimpijskog centra Jahorina.

Težnja ka tradicionalnoj manifestaciji

Organizatori ne planiraju stati na samo jednom turniru, te se nadaju da će ovaj zanimljivi sport postati tradicionalni događaj na Jahorini. Takođe, u planu je organizacija ovakvog turnira i na Bjelašnici.

„S obzirom na to da turnir organizujemo po prvi put, nadmašili smo očekivanja. Odziv takmičara, ali i gledalaca je bio i više nego dobar. Vrijeme nas je zaista dobro poslužilo i dan je bio prelijep u svakom smislu. Drago mi je da smo uspjeli realizovati ovaj događaj, te se nadamo da će preći u tradiciju“, rekla je Nevena Blagojević jedna od sudija turnira.

odbojka na snijegu

Foto: Direkt

„Glasinac“ i „Kakanj“ trijumfovali

Odbojkašice „Glasinca“ iz Sokoca su u finalu savladale Odbojkaški klub „Jahorina“ iz Pala sa 2:1 i time postale prve pobjednice ovog turnira, dok su odbojkaši „Kaknja“ pobijedili ekipu Odbojkaškog kluba „Jahorina“ iz Pala sa 2:0.

Nagradu za najistaknutije igrače dobili su Dijana Ašonja iz „Glasinca“ i Dario Ružić iz „Kaknja“. Najbolje ekipe su nagrađene medaljama, peharima, ali i prigodnim novčanim vaučerima.

Close