Odbornici opozicije napustili sednicu SO Gacko

Odbornici opozicije napustili sednicu SO Gacko

Zbog odbijanja da se raspravlja o stanju u „Vodovodu“ odbornici opozicije napustili sednicu SO Gacko. To je ostavilo prostor da se poslovično „ćutljiva“ pozicija raspriča i jednoglasno usvoji sve tačke na dnevnom redu.

Odbornici pozicije u SO Gacko (Iz arhive)

Kao što se moglo i očekivati, odbornici opozicije su, zbog neslaganja sa predloženim dnevnim redom, napustili današnje redovno zasedanje SO Gacko.

Skupštinska većina koju čine odbornici SDS, PDP i SRS je odbila predlog opozicionih odbornika da se danas razmatra teška materijalna situacija u preduzeću „Vodovod“, ali i drugim preduzećima čiji je osnivač opština, a koja se nalaze u teškoj situaciji.

Zamerke opozicije su bile i što se ne govori o rebalansu budžeta čija je ravnoteža narušena, o situaciji na izletištu Košuta na kome je došlo do ozbiljne seče stabala bora za koju nadležni kažu da je planirana, o investicijama koje su bile očekivane. Takođe, tražili su da se sa dnevnog reda povuče štur izveštaj o zaštiti životne sredine.

Budući da je skupštinska većina preglasavanjem 10:9 odbila predloge, svi odbornici opozicije koju čine predstavnici SNSD, SP i DNS, su napustili zasedanje.

Tako je otvoren prostor da odbornici pozicije usvoje sve tačke i diskutuju bez bojazni od drugačijeg mišljenja.

Ostavši sami na skupštinskom terenu, mogli su da izađu za govornicu ne strahujući od pitanja ili replike kolega iz opozicije.

To su neki od njih i iskoristili, pa je upadljiva bila njihova aktivnost, budući da je „ćutljiva pozicija“ zaštitni znak ovog skupštinskog saziva.

Iako je danas prisustvovao skupštinskom zasedanju, načelnik opštine nije uzimao učešća u radu lokalnog parlamenta.

Close