Određen jednomjesečni pritvor sedmorici napadača na Srbe

Određen jednomjesečni pritvor sedmorici napadača na Srbe

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor sedmorici osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog napada na roditelje djece iz Srbije koja su učestvovala na međunarodnom fudbalskom turniru u ovom gradu, dok su trojici određene mjere zabrane.

Hotel u Ilidži

Pritvor je određen za lica čiji su inicijali H.D, A.T, E.H, A.H, E.B, B.O. i E.B. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje Krivičinog zakona Federacije BiH, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Preostaloj trojici osumnjičenih, B.H, M.P. i S.K. izrečene su mjere zabrane sastajanja sa određenim licima, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju kao i da posredno i neposredno komuniciraju sa H.D, A.T, E.H, A.H, E.B, B.O. i E.B. i da im se približe na razdaljinu manju od 100 metara.

Osumnjičeni za napad na Srbe ranije su prošli kriminalističku obradu u Policijskoj upravi Ilidža, nakon čega su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Svi uhapšeni su iz Sarajeva i starosti su od 20 do 28 godina.

Prema ranijem pisanju "Dnevnog avaza" uhapšeni su Eldar Baltić, Aldin Tahirović, Haris Demir, Ensar Hodžić, Belmin Omeragić, Armin Hadžić, Eldar Bešić, Benjamin Hasanović, Mersid Podrug i Sedin Kukić. Uhapšeni Hasanović je sin Eneida Hasanovića šefa Odsjeka za saradnju sa Evropolom i Interpolom u Upravi policije FBiH.

Јedna osoba iz Beograda povrijeđena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža kada je u subotu, 14. januara, napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba "Zvezdara" iz Beograda koji su učestvovali na međunarodnom turniru.

Close