Oglasio se Davor Dragičević: Nisu uspjeli da me likvidiraju

Oglasio se Davor Dragičević: Nisu uspjeli da me likvidiraju

Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog studenta Davida, oglasio se danas putem Facebook grupe Pravda za Davida poručivši da ''nisu uspjeli da ga likvidiraju'', prenosi N1

Screenshot

Poručio je da je jedini zahtjev da se ''predmet prebaci na državno Tužilaštvo i sve će brzo biti gotovo''.

''Pozdrav svima koji su uz grupu Pravda za Davida. Još uvijek sam zdrav, pri zdravom razumu. Nisu uspjeli da me likvidiraju. Mogu me fizički ubiti, ali mi ostalo neće oduzeti, a to je istina i Pravda za Davida. Cijeli fokus su htjeli da skrenu sa priče ko je ubio Davida, a to je osnovno što nam u ovom trenutku treba: Ko je ubio Davida? Jedini zahtjev je da se predmet baci na državno tužilaštvo i sve će brzo biti gotovo'', rekao je on i nastavio:

''Nijednu grešku nismo uradili za ovih deset mjeseci, a ophode se tako prema nama zato što nemaju gdje. Nemojte sebi šta zamjeriti, niste ništa pogriješili. Ovo bi oni radili i da nismo na ulici, oni više nemaju gdje. Dokazi postoje'', poručio je on.

"Nisam ovdje da nikog rušim. Uništili su nam ono najsvetije. Ovo više nije borba za Davida, nego za sve vas. Za svu vašu djecu. Davida mog nema, ja ga nikad vidjeti neću, ali sam mu obećao i zavjetovao mu se na grobu. Ako sad ne istrajemo, pobiće nas sistem, a to je sistem kojem deset mjeseci tražimo da radi svoj posao", dodao je Dragičević.

Podsjećamo, Davor Dragičević nije se pojavljivao u javnosti od 30. decembra nakon što je posljednji put viđen tokom protesta u Banjaluci. U međuvremenu je policija za njim raspisala potjernicu.

Close