Ognjen Milinković kandidat opozicije za načelnika opštine Gacko

Ognjen Milinković kandidat opozicije za načelnika opštine Gacko

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Gacko biće dr Ognjen Milinković, specijalista ortopedije, zaposlen u Univerzitetskoj bolnici Foča. Iz SDS-a se još nisu zvanično oglasili, ali će, kako sada stvari stoje, njihov kandidat biti aktuelni načenik Milan Radmilović koji je preko dve decenije na čelu grada.

gacko-panorama

Mada budžet BiH još nije usvojen, pa su i izbori još upitni, u strankama su pripreme za lokalne izbore u punom jeku. Ni Gacko, naravno, nije izuzetak. Najvažnija utakmica će se voditi za fotelju prvog čoveka grada. Za sada je izvesno da će dve najbrojnije stranke imati svoje kandidate.

Mada iz SDS-a još nisu zvanično saopštili ime kandidata, kako sada stvari stoje, Milan Radmilović će se po šesti put kandidovati za mesto načelnika. On je već načelnik sa najdužim stažom u RS.

SNSD je sinoć objavio da će njihov kandidat biti specijalista ortopedije iz Bolnice Foča Ognjen Milinković, koji je praktično novo ime u političkom svetu, do sada javnosti poznat samo po svojim profesionalnim postignućima.

Za sada nije poznato da li će biti još kandidata za načelnika, ali se može reći da će građani imati možda najveći broj lista sa kojih će moći da biraju imena odbornika.

Pored dve najbrojnije stranke, SNSD i SDS, tu su i dve socijalističke stranke- Đokićeva SP i nova SPS ukoliko uspe da otkloni primedbu CIK-a da imenom dovodi birače u zabludu. Za svoje mesto u političkom životu opštine boriće se DNS i Demos, kao i Ujedninjena Srpska.

Sa druge strane političkog spektra su PDP, Srpska radikalna stranka, te Stranka za pravdu i red Nebojše Vukanovića. U trku će i dva pokreta- Hercegovački narodni pokret čiji je osnivač Rodoljub Drašković i lokalni pokret za Gacko na čijem čelu je Srđa Bjelogrlić Mačak. Izvesno je i da će kandidat za odbornika SDA biti Halid Čustović.

SNSD je najavio da će narednih dana potpisati koalicione sporazume sa SP, SPS, US, DNS i Demos koji će podržati njihovog kandidata za načelnika. Listu za odbornike će predvoditi Srđan Milović, predsednik OO i bivši poslanik SNSD-a u NSRS.

Close