Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo optužnicu protiv Dragana Lukača

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo optužnicu protiv Dragana Lukača

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti Draška Stanivukovića u vrijeme kada je aktuelni gradonačelnik Banjaluke bio narodni poslanik.

Dragan Lukač

Prema navodima iz optužnice koja je u posjedu Gerile, krivično djelo dogodilo se 23. decembra 2019. godine za vrijeme održavanja Devete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske optužen je da je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti izvršio 23. decembra 2019. godine oko 22 časa u Banjaluci, za vrijeme Devete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koju su diretno prenosili javni medijski servis RTRS, kao i BN TV.

Prema navodima iz optužnice u toku sjednice je Lukač tadašnjem narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako..inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“ što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život.

-Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, istom je uputio riječi: Još jednom, još jednom majmune“ nakon čega je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice, na koji način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne- navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Prema optužnici Lukač je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske. Za ovo krivično djelo može se izreći zatvorska kazna do dvije godine robije.

Close