OMBUDSMEN REAGOVAO NA GRMUŠIN POZIV Slučaj Andree Dorić je jedan od mnogih

OMBUDSMEN REAGOVAO NA GRMUŠIN POZIV Slučaj Andree Dorić je jedan od mnogih

Milko Grmuša, član Predsjedništva PDP-a i gradski odbornik, koji je prije nekoliko dana tražio hitan sastanak sa odgovornima u tužilaštvima Srpske povodom stranačkog zapošljavanja u Srpskoj, danas je dobio i prvu reakciju institucija, tačnije od Ombudsmena za ljudska prava BiH, prenosi Gerila. 

Grmuša je u prošli petak, zajedno sa još nekoliko opozicionih odbornika iz Skupštine grada Banjaluka, pred OJT Banjaluka zatražio hitan sastanak sa odgovornima u tužilaštvima Republike Srpske i institucijom Ombudsmena za ljudska prava u BiH.  Predstavnici Ombudsmena su reagovali i već danas održali sastanak sa jednim od najaktivnijih banjalučkih političara.

“Institucija Ombudsmena za ljudska prava će pokrenuti tri predmeta radi ispitivanja nezakonitih imenovanja u javnom sektoru. Konkretno, riječ je o predmetima koji će ići prema nadležnim tužilaštvima, JP Putevi Republike Srpske i APIF-u u vezi partijskih imenovanja u ovim subjektima”, rekao je Grmuša.

Podsjećamo, Andrea Dorić, visoka funkcionerka Socijalističke partije, je izazvala pravu pometnju na društvenim mrežama svojom izjavom za Una televiziju koja je postala viralna. Milko Grmuša je nakon navedene izjave podnio i krivične prijave u ovom slučaju. On danas ističe da su mu iz Ombudsmena poručili da u potpunosti stoje iza njegove inicijative da se ispitaju slučajevi stranačkog zapošljavanja.

“Institucija Ombudsmena za ljudska prava će podržati aktivnosti koje sam sa saradnicima pokrenuo u vezi svih nezakonitih imenovanja u javnom sektoru. Institucija Ombudsmena za ljudska prava će i sama pozvati sva nadležna tužilaštva na javni sastanak o ovoj temi. Zahvalan sam na brzoj reakciji Ombudsmena za ljudska prava i nastaviću da „pritišćem“ sve nadležne dok se žito ne odvoji od kukolja, a zakon ne bude iznad svega”, izjavio je jedan od najaktivnijih banjalučkih odbornika.

On je dodao da slučaj Andree Dorić nije jedini već da ovdje imamo čitav niz nezakonitih imenovanja u javnom sektoru i da je njegova inicijativa usmjerena prvenstven prema tome da se sve ispita i, nakon utvrđivanja činjenica, sankcioniše.

Mediji su danas objavili da je predmet koji se odnosi na imenovanje Andree Dorić, a koja je, po sopstvenom priznanju, uz podršku partije došla na funkciju izvršne direktorice "Puteva Republike Srpske" i članice UO Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), pod lupom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Taj predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužiocu, koji će preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti, rečeno je Nezavisnim iz ovog tužilaštva.

Dorićeva za medije nije komentarisala cijeli slučaj.

– Ne bih ja davala izjave povodom toga – rekla je Dorićeva.

Close