Osnovana fondacija za izgradnju bolnice u Trebinju - Borislav Grubač na čelu

Osnovana fondacija za izgradnju bolnice u Trebinju – Borislav Grubač na čelu

U Trebinju je sa radom počela Fondacija „Zdravlje“ preko koje bi trebalo da budu prikupljana sredstva za izgradnju kliničko-bolničkog centra, koju su najavili Milorad Dodik i predsjednik poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljub Drašković.

Borislav Grubač

Borislav Grubač (Foto: Grad Trebinje)

Direktor Fondacije je Borislav Grubač, bivši direktor Bolnice Trebinje i Centra za socijalni rad i saradnik Luke Petrovića, sada na poziciji direktora za organizaciono-pravne poslove u Elektroprivredi Republike Srpske (ERS).

Grubač je već postavljen na čelo Fondacije „Rodoljub Drašković – Gimnazija Trebinje“, o čemu smo ranije pisali.

Sjedište Fondacije „Zdravlje“ će biti u Draškovićevom Gradu sunca, a Osnovni sud u Trebinju je Fondaciju upisao u registar u novembru prošle godine.

Fondacija je registrovala djelatnost bolnice, opšte medicinske prakse, specijalističke medicinske prakse, djelatnosti zdravstvene zaštite te djelatnost socijalnih ustanova sa smještajem uz određeni stepen zdravstvene zaštite, djelatnost brige o djeci, te starijim osobama i osobama sa invaliditetom.

Podsjećamo, obećanje da će graditi kliničko-bolnički centar u Trebinju dali su u septembru prošle godine član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i knez Rodoljub Drašković.

"Gospodin Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 miliona KM, a od nas je tražio da toliko Vlada Srpske uloži u novi kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo mi dati duplo više novca - 50 miliona KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina", rekao je tada Dodik.

 

Close