Otvorena birališta širom Hercegovine

Otvorena birališta širom Hercegovine

Na svim biračkim mestima u Istočnoj Hercegovini glasanje je uglavnom počelo na vreme i za sada se odvija bez problema potvrđeno nam je u gradskoj i opštinskim biračkim komisijama. U 9 opština regije pravo glasa ima 74. 995 glasača za koje je otvoreno 187 biračkih mesta.

Tačno u 7 časova jutros je u Trebinju otvoreno svih 45 redovnih i jedno mesto na kome je omogućeno glasanje u odsustvu i nepotvrđenim listićima potvrdili su nam u GIK. Na ovim izborima pravo glasa ima 30. 462 birača.

I u Bileći je glasanje počelo bez problema, a svoju volju birači će moći da ostvare na 25 biračkih mesta. Na jednom će se glasati u odsustvu i nepotvrđenim listićima, a organizovana su i tri mobilna tima. Na izborima pravo glasa ima 10. 248 punoletnih stanovnika ove opštine.

Tačno u sedam su otvorena sva biračka mesta i u Gacku. Na 21 redovnom i jednom mestu za glasanje u odsustvu svoju volju će moći izraziti 8. 390 birača

U Nevesinju pravo glasa ima 11. 282 birača koji će moći da glasaju na 32 redovna i jednom mesto za glasanje u odsustvu.

Za 3. 256 stanovnika Ljubnja sa pravom glasa otvoreno je jutros 15 biračkih mesta.

Stanovnici Berkovića će glasati na sedam biračkih mesta, a pravo glasa ima 1. 687 birača

I u Istočnom Mostaru je glasanje počelo u 7 časova, a na jednom izbornom mestu 156 birača.

U Kalinoviku pravo glasa ima 1. 802 glasača, a glasa se na 12 biračkih mesta. U ovoj opštini su angažovana i dva mobilna tima.

Opština Rudo ima 7. 712 glasača koji glasaju na 17 redovnih mesta.  Jedno biračko mesto je predviđeno za glasanje u odsustvu, a obezbeđen je i jedan mobilni tim.

Na opštim izborima u BiH ove godine se bira 518 nosilaca mandata između skoro 7,5 hiljada kandidata.

 

Close