Papovićev "Safir" protiv Termoelektrane - održano pripremno ročište

Papovićev “Safir” protiv Termoelektrane – održano pripremno ročište

U Okružnom privrednom sudu u Trebinju je prošle sedmice održano pripremno ročište u predmetu “Safir” protiv RiTE Gacko. Vlasnik “Safira” je Rajko Papović, nekadašnji v.d. direktora RiTE Gacko i aktuelni predsednik Skupštine opštine (SO) Gacko. Od preduzeća na čijem je nekada bio čelu traži naknadu štete od 1,8 miliona maraka za neostvarenu dobit.

Firma "Safir" u vlasništvu Rajka Papovića, predsednika SO Gacko od opštine traži obeštećenje od 1,8 miliona KM.

Nakon dva odlaganja, 14. juna je u Okružnom privrednom sudu u Trebinju održano pripremno ročište u predmetu “Safir” protiv RiTE Gacko. Naime, u ovom preduzeću smatraju da su zbog širenja kopa rudnika oštećeni za 1,8 miliona maraka.

Vlasnik preduzeća je Rajko Papović, aktuelni predsednik SO Gacko, koji je tužio RiTE Gacko za neostvarenu dobit iz pogona separacije. Procenjuje da mu je nanesena šteta u iznosu od 1,8 miliona maraka. U međuvremenu je pogon prodao preduzeću Termograding.

Na pripremnom ročištu je odlučeno koji će dokazi biti izvedeni na glavnoj raspravi, a naloženo je da se provede ekonomsko i geodetsko veštačenje, stoji u dopisu koji je potpisao predsednik suda Smajil Begović.

Novo ročište je zakazano za 19. septembar.

Podsećamo, Rajko Papović je najpre tužio Opštinu Gacko i RiTE Gacko, ali je nakon što je objavljen tekst na “Direktu” 29. marta povukao tužbu protiv opštine .

Close