Pauza u NSRS: Lukač udario Stanivukovića

Pauza u NSRS: Lukač udario Stanivukovića

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, tokom svog govora u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS), udario je poslanika PDP-a Draška Stanivukovića. 

Dragan Lukač

"Moraš da znaš jednu stvar. Ja kad sam ratovao sa mojim borcima, NATO avioni su mi letjeli iznad glave i gledao sam kad će mi istresti bombe na glavu. Nemoj više to da radiš, prema meni, ne znam prema drugima kako, inače ćeš završiti kao i one zastave što su završile danas... Dođi ovamo da vidiš... Majmune", zaprijetio je Lukač, misleći na zastave NATO-a koje je Stanivuković donio u NSRS i dijelio poslanicima,  nakon čega je Stanivuković prišao Lukaču.

Lukač je bacio papiriće ispred Stanivukovića i udario ga rukom u lice. U toku je skupštinska pauza.

22:35

Odgurnuo sam ga u samoodbrani

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras da je posebna sjednica NSRS od samog početka išla po scenariju opozicije za izazivanje incidenata.
"Ovo je nezapamćen cirkus čiji je cilj da se spriječi srpski član Predsjedništav BiH Milorad Dodik da priča o Programu reformi i da se omalovaži Narodna skupština. Borci znaju težinu Skupštine, a pojedinci koji mjesecima maltretiraju NSRS doveli su do ovoga danas", rekao je Lukač.

Po njegovoj ocjeni Draško Stanivuković je čitavo vrijeme hodao, urlao i napravio od PDP-a navijačku grupu.

"Takvo ponašanje ne priliči Skupštini. Stanivuković je bio NATO promoter unijevši zastave NATO i tu je došlo do verbalnog incidenta. Večeras tokom replike, unio mi se u lice, odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio ga da me ugrozi", rekao je Lukač.

Close