Pjesma i baloni za Davidov rođendan

Pjesma i baloni za Davidov rođendan

David Dragičević je rođen 31. januara 1997. Da je živ, danas bi napunio 22 godine. Umjesto slavlja, tuga i bol rodbine, prijatelja i sugrađana.

Izvor: BN TV

Paljenjem svijeća na grobu, puštanjem balona i paljenjem svijeća u porti Hrama Hrista Spasitelja obilježen je rođendan ubijenog banjalučkog studenta.

Simbolično, Davidovi prijatelji na njegov rođendan pustili su u vazduh 22 bijela balona. Jedan crveni ostao je na Trgu Krajine.
Smrt Davida Dragičevića je već 10 mjeseci glavna tema u Republici Srpskoj, ali i u regionu. Slučaj je privukao veliku pažnju i u svijetu. Dok su MUP i druge nadležne institucije pokušali da Davida prikažu kao lopova i narkomana, koji je u noći nestanka provalio u jednu kuću i ukrao novac i laptop, a potom se udavio u rječici Crkvena, njegovi roditelji Davor i Suzana su tvrdili da je njihov sin ubijen.
Kako je David nastradao i ko je ubica ili ubice još nije otkriveno. Davidovi roditelji nisu prestali da traže pravdu. Tokom 10 mjeseci svake večeri u isto vrijeme po kiši, suncu, snijegu i vjetru, roditelji, rodbina, prijatelji, drugovi i građani Banjaluke, ali i drugih gradova, stajali su na Davidovom trgu, mirno i dostojanstveno tražeći da se otkrije koje odgovoran za njegovu smrt.

Bol i tuga u porti Hrama Hrista Spasitelja. Na dan Davidovog rođenja umjesto rođendanskih, zapaljene su svijeće za pokoj njegove duše.

Iz grupe Pravda za Davida objavili su i potresan spot u spomen na ubijenog studenta:

 

Close