Policija u Ljubinju zaplijenila kilogram kokaina

Policija u Ljubinju zaplijenila kilogram kokaina

Policijski službenici Policijske uprave (PU)  Trebinje su u Ljubinju zaplijenili kilogram kokaina iz vozila "fiat punto" kojim je upravljalo lice M.N. iz Trebinja, za kojim policija još traga, potvrdili su medijima u PU Trebinje. 

Foto: PU Trebinje

Kako je saopšteno iz PU Trebinje, policajci su nakon prikupljenih operativnih saznanja o vršenju krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga na magistralnom putu Ćukovci–Ljubinje zaustavili putnički automobil marke „fiat“, tip „punto“ kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala M.N. iz Trebinja, a u kome je pronađeno 1.031 grama bijele praškaste materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain.

Kako su naveli, izvršenim pretresom putničkog automobila pronađeno je jedno najlonsko pakovanje sa bijelom praškastom materijom koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain. Vaganjem je utvrđeno da je bruto masa najlonskog pakovanja sa sadržajem 1.031 gram.

Policijski službenici PU Trebinje tragaju za licem inicijala M.N, protiv koga će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak realizacije operativne akcije kodnog naziva „Strač“.

Close