Policija u Nevesinju pronašla zasad marihuane

Policija u Nevesinju pronašla zasad marihuane

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u ponedjeljak, 29. avgusta 2022. godine, u Nevesinju pronašli zasad indijske konoplje, saopšteno je iz Policijske uprave (PU) Trebinje. 

Policijski službenici su, navedeno je u saopštenju, stekli osnov sumnje da ga je zasadilo i uzgajalo lice inicijala N.K. iz Nevesinja.

"Provodeći planske aktivnosti iz zavedenih akcija Plantaža 2022 i Kalibar 2022 policijski službenici su došli do operativnih saznanja da na području mjesta Ćesim, opština Nevesinje ima zasad indijske konoplje. Nakon realizovane operativno-taktične mjere i radnje, zasjede, policijski službenici su stekli osnov sumnje da je lice inicijala N.K. zasadilo i uzgajalo pronađeni zasad. Prilikom lišenja slobode lice N.K. je odbacilo lovački karabin za koji nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju", stoji u policijskom izvještaju.

Uviđajem je  izuzeto 45 stabljika indijske konoplje, visine do 1,45m, lovački karabin i više predmeta koji su korišteni za održavanje zasada.

Policija je pretresla kući, okućnicu i pomoćne prostorije koje koristi lice inicijala N.K. na dvije lokacije u Nevesinju te kao putnički automobil koje lice koristi.

"U ovim pretresima oduzeta je određena količina oružja i municije, digitalna vaga, 329 sjemenki koje imaju morfološke osobine sjemenki marihuane i 129 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu", naveli su u PU Trebinje.

Protiv lica inicijala N.K, nakon kompletiranja predmeta, biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Close