Ponovo pukla glavna vodovodna cijev u Trebinju - grad bez vode

Ponovo pukla glavna vodovodna cijev u Trebinju – grad bez vode

Iako je rješavanje ovog problema najavljeno prije sedam mjeseci, Trebinje od jutros nema vode zbog ponovnog pucanja glavne cijevi na području prigradskog naselja Gorica.

U Vodovodu Trebinje Srni je potvrđeno da su ekipe na terenu i da rade na otklanjanju kvara, ali da je neizvjesno kada će biti uspostavljeno vodosnabdijevanje.

Vatrogascna jedinica jutros je cisternama dostavila vodu Bolnici i pekarama, a biće organozovana i distribucija vode građanima.

Inače, glavna vodovodna cijev pukla je i u decembru prošle godine, kada su Trebinjci bez vode ostali četiri puta za sedam dana. Tada je rečeno da je razlog za havariju to što su cijevi  veoma stare, pa ne mogu da izdrže ogroman pritisak.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i direktor trebinjskog "Vodovoda" Spasoje Radović tada su najavili da će rješavanje ovog problema staviti u ubrzanu proceduru, ali on još nije riješen.

- Jedino rješenje generalna rekonstrukcija cjevovoda, koja nije izvodljiva dok se ne obezbijedi alternativno vodosnabdijevanje – izgradnjom vodovodne infrastrukture od izvorišta do grada lijevom obalom Trebišnjice. Projekat je već završen i radiće se vrlo brzo transportni cjevovod lijevom obalom Trebišnjice kroz projekat rekonstrukcije vodovodnog sistema. U situacijama kada dođe do pucanja glavne trasportne cijevi imaćemo snabdijevanje `bajpasom` sa druge strane rijeke - rekao je prije sedam mjeseci Radović.

On je tada najavio da će tender za izvođenje radova biti raspisan u roku od mjesec dana, ali ovaj problem, evidentno je, još nije riješen.

Close