Popara: U avgustu završetak radova na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Bileći

Popara: U avgustu završetak radova na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Bileći

Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, te oborinske kanalizije u Bileći biće završeni u avgustu ove godine, najavio je danas Radenko Popara, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i prostorno uređenje u ovoj opštini.

Radenko Popara

Radovi su po prvobitnom planu trebali biti gotovi početkom oktobra prošle godine, međutim, zbog propusta koji su napravljeni u projektu, kao i nemara izvođača, firme „Eko-euro tim“ iz Krupe na Vrbasu, rokovi su pomjereni za početak maja ove godine. Međutim, Popara tvrdi da je nerealno očekivati da posao bude gotov prije avgusta.

Zbog probijanja rokova, bilećke ulice su već mjesecima raskopane, saobraćaj se odvija otežano, a slojevi prašine prekrili su cijeli grad, što je izazvalo negodovanje građana, a o čemu je naš portal ranije pisao. Osim građana, negoduju i bilećki opozicionari koji su na današnjem skupštinskom zasjedanju rekli da je neozbiljno to što je izvođač radova u sred posla povukao svoje mašine iz Bileće da bi obavljao poslove u drugoj opštini.

Dragan Babić (FOTO: Direkt)

„To je prevazišlo svaku moguću mjeru. Probiti rok godinu dana, to je mnogo. Radili su dosta nekvalitetno, neozbiljno, mašina je jedno vrijeme bila odustna mjesec dana i nešto, i ovaj dio koji su završili nije obezbijeđen ni za pješake, ni za vozila. Sve u svemu loše, ali nadati se da će na kraju biti u redu“, ističe Dragan Babić, odbornik Srpske radikalne stranke RS.

Prema Poparinim riječima, do početka juna ove godine, trebalo bi da budu završeni radovi na ulicama koje se prostiru od „Nestro“ pumpe do pijace, uključujući i ulicu koja vodi od srednje škole do raskrsnice kod zgrade Opštine.

„Na toj dionici uradićemo novi asfalt, srediti trotoare, zamijeniti oštećene ivičnjake, staviti novu rasvjetu i kante za smeće, te nove klupe. Te radove ćemo platiti iz našeg budžeta“, tvrdi Popara.

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije vodovoda, kanalizacije i oborinskih voda iznosi 4,5 miliona maraka, a finansira se iz kredita Evropske banke.

Close