Porastao broj zaraženih virusom korona u Hercegovini

Porastao broj zaraženih virusom korona u Hercegovini

U Trebinju je potvrđeno deset novih slučajeva virusa korona, u Gacku sedam, u Bileći pet, dok je u Ljubinju i Berkovićima zaražena još po jedna osoba. 

U protekla 24 časa u Trebinju se oporavilo 26 pacijenata.

U Trebinju je aktivan 51 slučaj virusa korona, a od početka pandemije zabilježeno je 169 pozitivnih slučajeva, među kojima su i lica koja koja nemaju prebivalište ili stalno mjesto boravka u našem gradu.

Na kovid odjeljenju trebinjske Bolnice nalazi se 25 lica, od kojih njih sedmoro čeka rezultate testa.

Na kiseoničkoj terapiji nalaze se četiri pacijenata.

U posljednja 24 časa u Srpskoj je novi virus korona laboratorijski potvrđen kod još 91 osobe, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a testirano je 436 uzoraka.

Radi se o 48 muških i 43 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 60 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 24 osobe su iz Banjaluke, 12 iz Doboja, 10 iz Trebinja, sedam osoba je iz Gacka, po pet iz Bijeljine i Bileće, četiri osobe su iz Kozarske Dubice, po tri su iz Teslića i Šamca, po dvije osobe su iz Modriče, Prijedora i Ribnika i po jedna osoba je iz Berkovića, Vlasenice, Vukosavlja, Dervente, Donjeg Žabara, Kneževa, Laktaša, Lopara, Ljubinja, Petrova, Srpca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prnjavora i ženi starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.227 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 185 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.830 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 52.759 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 270, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru RS 73, a u opštim bolnicama 197 pacijenata.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.900 osoba, a nadzor je završen kod 44.167 osoba.

Close