Potvrda iz Tužilaštva: Napad na Vladimira Kovačevića je pokušaj ubistva

Potvrda iz Tužilaštva: Napad na Vladimira Kovačevića je pokušaj ubistva

Napad i brutalno premlaćivanje metalnim palicama Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije i portala "Gerila", biće kvalifikovan kao pokušaj ubistva, rečeno je nezvanično u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Vladimir Kovačević

Ovo je odlučeno na osnovu trenutno sprovedenih istražnih radnji koju sprovodi dežurni tužilac ovog tužilaštva, a trenutno se čeka zvanična tužilačka odluka o ovom slučaju.

Pojedini mediji već su objavili da je banjalučka policija tokom jučerašnjeg dana saslušala više lica u vezi sa mogućom povezanošću sa napadom na Kovačevića.

Vladimir Kovačević brutalno je pretučen u nedjelju naveče kada se vraćao s posla. Nepoznati napadači su sačekali Kovačevića ispred ulaza u njegovu zgradu u naselju Obilićevo, pretukli ga metalnim šipkama i zadali mu teške povrede glave, povrijeđena mu je i usna, a uho mu je skroz razderano.

O njegovom zdravstvenom stanju juče je govorio i direktor UKC Banjaluka Vlado Đajić, koji je napomenuo da je “uočeno malo kontuziono žarište na mozgu”.

Zbog ovog pokušaja ubistva, juče su se novinari iz svih banjalučkih redakcija okupili ispred Palate predsjednika Republike Srpske, za kojeg su rekli da je najodgovorniji zbog atmosfere linča i konstantnih napada na novinare.

Novinar Milorad Milojević rekao je pred okupljenim novinarima da je prebijanje novinara nedopustivo i sramno.

“Tražimo da nam se obezbijede sloboda govora i kretanja. Tražimo da se napadi na novinara kvalifikuju kao napad na službeno lice. Od policije očekujemo izvještaj o tome kako je vođena istraga”, kazao je Milojević.

Close