"Pravda za Davida" sutra u Trebinju: Nismo izdajnici, plaćenici, teroristi...

“Pravda za Davida” sutra u Trebinju: Nismo izdajnici, plaćenici, teroristi…

Okupljanje građana koji podržavaju grupu "Pravda za Davida" biće organizovano sutra u 18 časova ispred platoa Kulturnog centra u Trebinju, potvrdila je neformalna grupa građana "Pravda za Davida - Trebinje", koja je i organizator skupa. 

U saopštenju za javnost podsjetili su građane da peticiju za podršku grupi "Pravda za Davida" mogu potpisati svaki dan od 18 do 21 čas na trebinjskom Trgu slobode.

Saopštenje za javnost grupe "Pravda za Davida Trebinje" prenosimo u cjelosti.

Poštovani/a;
Neformalna grupa građana ''Pravda za Davida'' obavještava da će u četvrtak, 24.5. biti održan još jedan skup ''Pravda za Davida'' na kojem će okupljeni podržati Davidove roditelje, prijatelje, poznanike i sve veću grupu građana u borbi za pravdu i istinu kako bi se rasvijetlio slučaj nerazjašnjene smrti Davida Dragičevića. Uprkos mnogim pokazateljima koji ovu smrt kvalifikuju kao ubistvo, i to teško, Tužilaštvo Davidovu smrt još uvijek nije okvalifikovalo kao krivično djelo. Pored Davida, nažalost, postoje brojni nerazjašnjeni slučajevi, tražeći pravdu i istinu za sve njih, želimo da dignemo ruku za svu djecu, kako bi sutra živjeli u nekom ljepšem i bezbjednijem svijetu. Skup će se ovog puta održati na platou Kulturnog centra Trebinje u 18:00 časova. Neformalna grupa građana, suočena sa brojnim pritiscima koji su najviše plasirani kroz društvene mreže, a u kojima se članovi ove grupe etiketiraju kao izdajnici, teroristi, plaćenici, nastavlja sa svojim aktivnostima u kojima će kroz časnu borbu za pravdu i istinu uzdignutog čela ponovo dići pesnicu u vazduh i uzviknuti: PRAVDA ZA DAVIDA! PRAVDA ZA ČIHU! PRAVDA ZA DŽENANA! PRAVDA ZA SVU NAŠU DJECU!

Kako razumijemo da je veliki dio javnosti preplašen sveukupnim dešavanjima vezanim za pokret ''Pravda za Davida'', te da je mnogima na direktan ili indirektan način rečeno da ne treba da idu na skupove podrške, mi nećemo uputiti poziv da dođete, jednostavno, radite po savjesti, jer smatramo da niko ne smije da utiče na naše odluke, pa makar to bila i politička partija. Pun pogodak za ovaj i slične skupove bio bi kada bi političari svih političkih opcija, kako pozicionih, tako i opozicionih, zatim javne ličnosti, glumci, muzičari, književnici, radnici, zaposleni i nezaposleni složno digli pesnicu u vazduh u borbi za pravdu i istinu. Ima li šta humanije od ovakve borbe?

Ovom prilikom obavještavamo javnost da se peticija podrške ovoj borbi može potpisati na Trgu slobode, svakim danom u kasnim poslijepodnevnim časovima (uglavnom između 18:00-21:00).

Takođe, u proteklom periodu zajednički smo donijeli i manifest neformalne grupe ''Pravda za Davida'' koji obuhvata 10 postulata, a neki od njih su:

Primarni cilj našeg okupljanja i djelovanja je podrška porodici Davida Dragičevića svim ostalim koji još uvijek traže istinu i pravdu.

- Bilo kakvu korist od članstva i djelovanja u grupi ‘’Pravda za Davida – Trebinje’’ ne treba očekivati niti jedan član. Sve suprotno ovom će biti sankcionisano odstranjivanjem iz neformalne grupe građana ''Pravda za Davida - Trebinje''.

- Političko djelovanje kroz grupu je strogo zabranjeno i bilo kakvo propagiranje političkih stavova će takođe biti sankcionisano. Takođe, zabranjena je bilo kakva diskriminacija članstva (rasna, nacionalna, vjerska, seksualna i svaka druga diskriminacija). Navedene radnje će biti sankcionisane izbacivanjem iz grupe.

- Svaki član aposlutno ima pravo da privatno bude simpatizer ili član bilo koje političke opcije. Na skupove dolazimo kao ljudi sa imenom i prezimenom, te sa jasnim ciljevima. Stoga, zabranjeno je isticanje svih simbola sem simbola (majice, bedževi, transaprenti i ostalo) koji su usko vezani za ono zbog čega smo okupljeni a opisano je u prvoj tački. Snagu našeg djelovanja dala bi spoznaja da na naše skupove pravdu i istinu traže svi građani, bez obzira na političku opciju i bilo koju podjelu.

- Nijedan član nema pravo oglašavati se u lično ime ispred neformalne grupe, sve odluke se donose zajednički, a saopštenja će se slati isključivo preko zvaničnog mejla pravda.za.davida.trebinje@gmail.com. Tek kada neka odluka bude donesena, članstvo ima pravo da odluku prenosi dalje i poziva ljude u lično ime (telefonski, putem mejla, društvenih mreža...).

Dižemo i dizaćemo pesnicu visoko, za pravdu, za istinu, za svu našu djecu, jer

‘’Propustimo li poučiti našu djecu umijeću jasnog mišljenja, marširaće za guruom koji nosi najblistaviji plašt’’ - Pol Bojer.

PRAVDA ZA DAVIDA!

PRAVDA ZA SVU NAŠU DJECU!

Neoformalna grupa građana ''Peravda za Davida – Trebinje''

23.5.2018. Trebinje

Close