"Pravda za Davida" - Treći veliki skup u Banja Luci

“Pravda za Davida” – Treći veliki skup u Banja Luci

“Ko je ubio Davida” pitanje je koje je večeras po 280. put postavljeno na centralnom banjalučkom trgu na kojem se okupilo nekoliko hiljada građana.

Sa trećeg velikog skupa Pravde za Davida (foto: BN TV)

Otac ubijenog mladića, Davor Dragičević je podsetio da, za razliku od njega, “Milorad Dodik nije uhapšen iako se nije odazvao pozivu na saslušanje koji mu je uručen. Davor Dragičević je uhapšen iako mu poziv nije uručen”. Pozvao je građane da odmah stanu u odbranu samih sebe i svoje dece. “Nemam ni snage ni volje nikom se pravdati za ovih 280 dana. Vrlo dobro znam ko sam, ko su mi prijatelji. Ja sam konobar. Prvi put sam uhapšen u 50. godini u svojoj državi”, rekao je Dragičević i ponovio da ne odustaje od zahteva koji će biti sve radikalniji.

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića se osvrnula na greške aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača izdvajajući samo tri “zbog kojih bi, da ima morala i časti”, morao da podnese ostavku.

Konferencija za štampu na kojoj je mog sina označio kao lopova, narkomana i samoubicu. Zatim, kad je došao u našu kuću, gledao nas u oči, a znao je da govori neistinu. I, potom, obraćanje na Skupštini kada je lagao svoj narod”, rekla je Suzana osvrćući se na Lukačevu izjavu da će sam podneti ostavku ukoliko neko navede bilo koju činjenicu da je kriv za nešto.

Mediji procenjuju da se na velikom protestu večeras, uprkos kiši koja je padala, okupilo oko 8 hiljada građana, a na samom skupu nije bilo incidenata. Prisutne su bile i jake policijske snage.

Skup je nastavljen šetnjom gradskim ulicama, a pre nego što je pozvao u protestnu šetnju Davor Dragičević je rekao da skupova na ovaj način više neće biti jer ništa novo ne mogu doneti.

Idem prvi za svoje dete, protiv svih. Bolje je časno poginuti nego k’o smrad živeti. Šetamo, idemo do kraja, Davide”, rekao je Daragičević na kraju.

 

 

Close