Prebrojani glasovi pristigli poštom: Luka Petrović još ne zna gdje će

Prebrojani glasovi pristigli poštom: Luka Petrović još ne zna gdje će

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH obradila rezultate pristigle poštom, u izbornoj jedinici devet raspodjela direktnih mandata po strankama za Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS) ostala je ista, ali su promjene vidljive u najvećoj stranci SNSD-u.

Prema sadašnjim rezultatima, direktne mandate u NSRS iz SNSD-a dobili su Luka Petrović, Ilija Tamindžija i Pero Petrović, koji je u posljednjem brojanju pobjegao Valeriji Lakić za nešto manje od 30 glasova.

No, odrekne li se Luka Petrović svog mandata, u skupštinu će iz Hercegovine nakon dugo godina ući žena – Valerija Lakić.

Koji će biti koraci trebinjskog gradonačelnika ni sam ne zna. O svemu će, potvrdili su iz njegovog kabineta za "Direkt", odlučivati organi stranke.

"Želja gradonačelnika Petrovića jeste da zadrži povjerenje koje su mu građani ukazali do sada, a to će postići još većim zalaganjem za naš kraj", navedeno je u odgovoru na pitanje koja je Petrovićeva želja - da bude poslanik ili gradonačelnik.

Prema dostupnim podacima, SNSD-u će pripasti četiri kompenzaciona mandata, a tako bi iz Hercegovine trebao da uđe i Bilećanin Radovan Vuković kome će ovo biti četvrti uzastopni mandat u republičkom parlamentu.

Zahvaljujući kompenzaciji u skupštinu će i PDP-ov Ljubiša Krunić koji je osvojio 1.639 glasova.

Close