Prevarant(i) pljačka(ju) po Bileći

Prevarant(i) pljačka(ju) po Bileći

Slučajevi lažnog predstavljanja u Bileći postaju sve učestaliji, pa se tako, osim lopova koji se predstavio kao radnik "Vodovoda", pa ukrao 12.000 maraka iz jednog stana u ovoj opštini, jedan muškarac lažno predstavio kao radnik Centra za socijalni rad sa ciljem da opljačka stariju Bilećanku. U Centru sumnjaju da je u oba slučaja riječ o istom muškarcu i apeluju na građane da paze koga puštaju u kuću.

Kako su za "Direkt" rekli u Centru za socijalni rad, prije oko mjesec dana nepoznati muškarac predstavio se kao njihov radnik i prevario jednu staricu za određeni novčani iznos. Drugi slučaj dogodio se juče oko podne.

"Došao je kod jedne starice, predstavio se kao naš radnik i rekao da treba nešto da popiše. Prema opisu, taj muškarac je isti kao ovaj koji se predstavio kao radnik Vodovoda. Ona mu je rekla da poznaje mene i da će me pozvati, nakon čega je on pobjegao. A prije toga kod nje je dolazio jedan muškarac koji je stariji od njega i pitao je da li izdaje sobu. Ja sam odmah pozvala policiju", kaže za naš portal Branka Radmilović, direktorica bilećkog Centra za socijalni rad.

Centar je, stoga, uputio javni apel svim Bilećanima kako se ne bi dogodilo da postanu žrtva prevare.

"Ovim putem apelujemo na sve građane da ne ukazuju povjerenje nepoznatim licima i da ne vjeruju u pružanje lažne pomoći. Radnici Centra su lica koja posjeduju validne legitimacije, imamo bedževe sa fotografijom, shodno tome, molimo Vas da bez pokazivanja iste ne dozvoljavate pristup privatnom posjedu. Takođe, ovim putem obavještavamo građane i javnost da su lica koja se lažno predstavljaju muškarci, a među zaposlenim u Centru za socijalni rad Bileća nema zaposlenih lica muškog pola“, apeluju iz Centra.

Osim toga, oni mole sve građane koji primijete bilo kakvu zloupotrebu ili sumnjivu pojavu koja može ugroziti nečiju sigurnost, da odmah prijave JU Centru za socijalni rad Bileća na broj telefona 059/370-210 ili Policijskoj stanici Bileća na broj 122. Takođe, mole sve građane da se solidarišu sa iznemoglim i starijim osobama iz svoje bliže okoline tako što će im posvetiti više vremena i pažnje, te spriječiti da budu potencijalne žrtve prevaranata.

Iz Policijske uprave Trebinje za "Direkt" su potvrdili da su primili spomenutu prijavu o lažnom predstavljanju u Bileći prije mjesec dana, a druga im, kažu, još nije dostavljena.

"O navedenim slučajevima prevara, kao i o jednoj koja se u proteklom periodu dogodila na području Trebinja, naša Policijska uprava oglasiće se sutra saopštenjem", rekli su iz PU Trebinje za naš portal.

Close