Prijedorski vatrogasci: Ne iskaljujte bes na nama

Prijedorski vatrogasci: Ne iskaljujte bes na nama

U Prijedoru je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava. Obustavljen je saobraćaj prema Sanskom Mostu i Novom Gradu, a iz Crvenog krsta traže volontere za pomoć. Vatrogasci se na terenu suočavaju sa očajnim građanima koji svoju nemoć i bes usmeravaju ka njima.

Gomjenica, Prijedor (Foto: RTRS)

Mediji javljaju da je vodostaj Sane u Prijedoru iznosi 485 cm i da je u padu. Procenjuje se da je poplavljeno oko 300 kuća, a najteža situacija je u dva naselja - Gomjenica i Tukovi. Nakon sastanka Štaba za vanredne situacije je rečeno da su sve službe u funkciji. Ipak, iz apela koji su uputili vatrogasci jasno je da je situacija na terenu nešto drugačja. Oni se susreću sa nezadovoljstvom i očajanjem sugrađana čija je imovina poplavljena.

U apelu stoji:

"Ako je ikako moguće, molimo vas da svoj bijes, bol, patnju i probleme, vezane za nastalu poplavu, ne iskaljujete na vatrogasce koji su sa vama na terenu ili dežurne u operativnom centru vatrogasne jedinice, koji vam se javljaju na poziv.
Mi nemamo pijesak, vreće, hranu, vodu, ni gumene čizme za sve kojima treba, nismo stranački svrstani niti možemo zaustaviti vodu - MI VAS MOŽEMO PREVESTI NA SUHO, EVAKUISATI ŽIVOTNO UGROŽENE, PUMPATI VODU, PRENJETI VAŠU PORUKU NADLEŽNIM SLUŽBAMA GRADA ...pa tek onda dostavljati ono što druge službe obezbijede za vas. Mi smo tu 24 sata."

Slična situacija je u Kostajnici i Kozarskoj Dubici gde danas očekuju vrh plavnog talasa.

Close